Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alkış'tan Ziraat Fakültesi Açıklaması

Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alkış'tan Ziraat Fakültesi Açıklaması

Şırnak üniversitesi Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, İdil ilçesinde bulunan Ziraat Fakültesinin Şırnak Üniversitesi'ne taşınması kararından sonra sosyal medya ve yerel gazetelerde yer alan söylentilere karşı bir açıklama yapma gereği duyarak açıklama yaptı.

Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr . Abdurrahim Alkış Ziraat Fakültesinin İdil’de kalmasına dair bir sözleşmenin olduğu iddiasına açıklık getirdi.

Prof. Dr. Abdurrahim Alkış'ın sosyal medya hesabında yaptığı açıklamanın tamamı şu şekilde;


Rektör Alkış, "Bir kısım İdilli hemşehrimiz ve İdil yerel sayfaları Şırnak Milletvekilimiz Sayın Aslan Tatar Beyefendi ile Şırnak Üniversitesi Rektörü olarak şahsım arasında seçim öncesinde Ziraat Fakültemizin İdil’de kalmasına dair bir sözleşmenin olduğunu iddia etmektedir. Bu iddia bir yanlış anlaşılma durumundan neşet etmektedir. Durum şu şekilde cereyan etmiştir: Sayın Milletvekilimiz İdil’de seçim çalışmalarda bulunurken telefonla şahsıma ulaştı ve “Sayın Rektörüm, İdil’de bulunan Ziraat Fakültesi’nin taşınmasından bahsediliyor. Böyle bir durum varsa Fakültenin yerinde kalmasını istiyoruz” dedi. "Tamam Sayın Vekilim bu durumu değerlendireceğiz” dedim. Aslan Tatar Bey “Tamam hocam, Allah razı olsun” dedi. Kıymetli hemşehrilerim Sayın Vekilimiz ile görüşmemiz bu şekilde. Şırnak Üniversitesi Yönetim Kurulu olarak toplantı yaptık, fakültemizin taşınmasını ele aldık. Yönetim Kurulumuz Ziraat Fakültesinin Merkez Kampüs’e taşınmasını kararlaştırdı ve onayladı. İlgili tüm taraflara ve kadirşinas milletimize saygıyla duyurulur." dedi.

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum