Şırnak Üniversitesi'nde 1 Öğretim Görevlisi Görevden Alındı

Şırnak Üniversitesi'nde 1 Öğretim Görevlisi Görevden Alındı

Şırnak Üniversitesi'nde Öğretim görevlisi olan Bedirhan Önem, yerel mahkeme tarafından hakkında ceza verilmesinin ardından, Şırnak Üniversitesi yönetimi tarafından görevden alındı.

Şırnak Üniversitesi'nin WEB sitesinde yer alan habere göre, üniversite bünyesinde öğretim görevlisi olarak çalışan Bedirhan Önem, hakkındaki suçlamalar nedeniyle görevden alındı.

Şırnak Üniversitesi paylaşımında şu ifadelere yer verdi;

" Ulusal ve sosyal medyada üniversitemizle ilgili çıkan haberlere ilişkin basının ve kamuoyunun doğru bilgilendirilmesine ihtiyaç duyulmuştur. Kurumumuzda öğretim görevlisi olarak çalışmış olan ve yerel mahkeme tarafından hakkında ceza verilen Bedirhan Önem ile ilgili Rektörümüz Prof. Dr. Abdurrahim Alkış göreve gelir gelmez öncelikle bu konunun üzerinde durmuştur. Hukuki ve idari süreçler eksiksiz uygulanmıştır. Eldeki bilgi ve belgeler bir bütün olarak değerlendirildiğinde anılan şahıs ile ilgili olarak sözleşmesinin yenilenmemesi kanaati hâsıl olmuş, gerçekleştirilen ilk yönetim kurul toplantısında bu doğrultuda karar verilmiştir. Sehven ödenen maaş ve sigorta giderlerinin söz konusu kişiden tahsili amacıyla ilgili birimlere talimatlar verilmiştir. Sonuç olarak Bedirhan Önem’in üniversitemizle herhangi bir hukuki bağı bulunmamaktadır." " şeklinde açıklama yapıldı.

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.