Şırnak Üniversitesinde Güvenlik Toplantısı Düzenlendi

Şırnak Üniversitesinde Güvenlik Toplantısı Düzenlendi

Yeni akademik yılın başlamasıyla birlikte öğrencilerin kayıtları, barınma gibi işlemlerinde herhangi bir sorunla karşılaşılmaması için Üniversite Güvenlik Toplantısı gerçekleştirildi.

Şırnak Üniversitesi senato salonunda düzenlenen Üniversite Güvenlik Toplantısı’na Şırnak Valisi Osman Bilgin başkanlık etti. Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Rektör adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Şimşek, Şırnak İl Jandarma Komutanı Albay Murat Bozkurt, İl Emniyet Müdürü Vekili İbrahim Çıldır, Genel Sekreter Doç. Dr. İbrahim Baz ve diğer kurum temsilcileri katıldı.

2022-2023 akademik yılının başlamasından ötürü yeni kayıt yaptıracak öğrencilerin kayıt işlemlerinde yardımcı olmak, bir bütün olarak tüm öğrencilerin ders kayıt işlemleri, barınma, ulaşım gibi ihtiyaçlarına proaktif çözümler bulmak amacıyla düzenlenen toplantıda Şırnak Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Amirliği bir brifing verdi.

Üniversite Genel Sekreterliği işbirliğiyle düzenlenen brifingde; bu dönemde 5188 öğrencinin kayıt yaptırdığı, 2 erkek 1 tane de kız yurdu olmak üzere şehirde 3 devlet yurdunun olduğu ve kapasitelerinin 1976 kişi olduğu dile getirildi.

Gerek üniversitenin girişinde ve gerekse de tüm fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarının girişlerinde turnikelerin olduğu ve kamera sisteminin de çalıştığı ifade edilen toplantıda mevcut eksikliklerin hemen bertaraf edilmesi gerektiği ve olası sorunların da önüne geçmek için alınacak önlemlerin neler olabileceği üzerinde duruldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.