Şırnak Üniversitesi’nde “İnsanlık İmtihanımız: Gazze” konferansı düzenlendi

Şırnak Üniversitesi’nde “İnsanlık İmtihanımız: Gazze” konferansı düzenlendi
ŞIRNAK Üniversitesi’nde düzenlenen “İnsanlık İmtihanımız: Gazze” başlıklı konferansta, Gazze’de yaşananların insanî, ahlâkî ve vicdanî boyutları ele alındı. Programa akademisyenler, üniversite personeli ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Şırnak Üniversitesi’nde Gazze’de yaşananlara dikkat çekmek amacıyla “İnsanlık İmtihanımız: Gazze” konulu konferans düzenlendi. Programa Rektör Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hüseyni, Genel Sekreter Doç. Dr. M. Cabir Altıntaş ile akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı ve ADEM Öğrenci Topluluğu Danışmanı Doç. Dr. Veysel Tahiroğlu yaptı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ve sinevizyon gösterimiyle başlayan programda, İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nurullah Ağitoğlu konuşmacı olarak yer aldı.

Prof. Dr. Ağitoğlu, Gazze’de yaşananları insanî, ahlâkî ve vicdanî perspektiften değerlendirerek, bölgedeki gelişmelerin yalnızca Müslümanları değil, tüm insanlığı ilgilendiren bir mesele olduğunu vurguladı.

Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Alkış da Gazze’de yaşananların insanlık açısından önemine dikkat çekerek, konferansın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konferans, hediye ve kitap çekilişinin ardından sona erdi.

sgd.jpg

wqe.jpg

fqdfqasd.jpg

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.