Şırnak Valiliği'nden Vatandaşlara Uyarı: O Saatlere Dikkat Edin!

Şırnak Valiliği'nden Vatandaşlara Uyarı: O Saatlere Dikkat Edin!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden sonra Şırnak Valiliği'de, havaların ısınması ile beraber vatandaşları uyardı ve dikkatli olmalarını istedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre sıcaklıkların Şırnak dahil ülke genelinde 4-6 derece artması bekleniyor.

Şırnak Valiliği de vatandaşların aniden yükselen sıcaklıklardan etkilenmemesi için uyarıda bulundu. Yapılan açıklamada bugünden itibaren 27 nisana kadar 11 ile 16 saatleri arasında kronik rahatsızlığı olan, yaşlılar ve çocukların dikkat etmesini istedi. Gerekli olmadıkça dışarıya çıkmamaları belirtildi.

Şırnak Valiliği tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;


"Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü Diyarbakır Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinden alınan bilgilere göre;
Bölgemiz genelinde mevsim normalleri üzerinde seyretmekte olan hava sıcaklıklarının artmaya devam etmesi ve hafta boyunca; mevsim normallerinin 10 ila 15 derece üzerine çıkması beklenmektedir. Önümüzdeki günlerde ilimizde beklenen en yüksek sıcaklıkların 25-29(C) aralıklarında olacağı tahmin edilmektedir.
Yüksek seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle, kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılarımız ve çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11 ile 16 saatleri arasında açık alanda bulunmamaları hususunda dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir." denildi.

valilik.jpg

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.