Şırnak Valisi Atay’dan Habur Sınır Kapısında İnceleme

Şırnak Valisi Atay’dan Habur Sınır Kapısında İnceleme

Habur Sınır Kapısı son dönemlerde sürekli sorunlar ile gündeme geliyor. Şırnak Valisi Cevdet Atay Habur Sınır Kapısında incelemelerde bulundu.

Şırnak’ın Silopi ilçesinde bulunan Habur Sınır kapısında geçtiğimiz günlerde Gümrük Muhafaza memurları ile vatandaşlar arasında kavga çıkmış, kavgada 3 Gümrük Muhafaza memuru yaralanmıştı. Gözaltına alınan 5 gümrük muhafa memurundan 2’si tutuklanarak ceza evine gönderilmişti. Ayrıca Duhoklu işadamı Hakim Lokman’ın İstanbul’da öldürülmesinin ardından Irak’a yük taşıyan tır şoförlerine yönelik Irak tarafından sürekli saldırılar yaşanıyor.

Şırnak Valisi Cevdet Atay, beraberinde Silopi Kaymakamı Cahit Koç, Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş, Cizre Ticaret Sanayi Odası Başkanı Ömer Faruk Yıldırım Habur Sınır Kapısında incelemelerde bulundu.

vvvvv.jpg

Vali Atay ve beraberindekiler Habur Sınır Kapısı’nda bulunan vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet edip taleplerini dinledi. Ardından sahada yapılan uygulamalar hakkında yerinde incelemelerde bulunarak, işlerin hızlandırılması için talimat verdi.

vv.jpg

Vali Atay, daha sonra, Bağdat Büyükelçisi Anıl Bora İnan, Erbil Başkonsolosu Erman Topçu ve beraberindeki heyet ile birlikte, Habur Sınır Kapısı İpekyolu Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğünü ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

v.jpg

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.