Şırnak Valisi Birol Ekici'den Dünya Gazeteciler Günü Mesajı: "Basın Mensupları Zor Bir Görev Üstleniyor"

Şırnak Valisi Birol Ekici'den Dünya Gazeteciler Günü Mesajı: "Basın Mensupları Zor Bir Görev Üstleniyor"

Şırnak Valisi Birol Ekici, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü dolayısıyla yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Şırnak Valisi Birol Ekici, yerel ve ulusal basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelerek 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nü kutladı. Şırnak Valiliği Toplantı Salonu’nda gerçekleşen kahvaltıya, Vali Birol Ekici, Vali Yardımcısı Talha Altuntaş, Şırnak İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, Basın İlan Kurumu Diyarbakır Bölge Müdürü Ali Nuhoğlu, Şırnak Haber Gazetesi ve Şırnak Haber 73 İnternet Portalı İmtiyaz sahibi Bedri Caner, Şırnak Olay Gazetesi İmtiyaz sahibi İdris Mir, Silopi Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Halil Azizoğlu, yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı.

Vali Ekici, gazetecilerin toplumun gözü kulağı olduğunu vurgulayarak şu ifadelere yer verdi: "Bugün, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü. 1860 yılında Tercüman-ı Ahval gazetesiyle başlayan zorlu mücadele, günümüzde de devam ediyor. O dönemde gazetecilik zor bir işti; bugün ise herkesin elinde bir kamera, bir mikrofon var. Ancak bu, gazeteciliği daha da karmaşık hale getiriyor. Doğru olmayan haberler, hızla yayılıyor ve bu da gazetecilerin işini zorlaştırıyor."

Vali Ekici; “Ben çok heyecanlıyım. 34 yıldır kamu görevi yürütüyorum. 2002’de ilk defa Şırnak’a gelmekle birlikte, 2017’de kardeş şehir Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin genel sekreteri olarak buralarda çok güzel hizmetlere imza attık. Bu şehrin içme suyunda, altyapısında çok önemli hizmetlerimiz oldu. Her alanda o tarihlerde buraları kucakladık. Sonrasında Türkiye Belediyeler Birliğinde görev yaptığım dönemde Fatma Şahin’in Başkanlığını yaptığı Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin kardeş şehriydi burası. Dolayısıyla biz onların ellerin, alanlarda çalışmalarını takip eden kişiydik. 2 yıl ara verdikten sonra tekrar Şırnak’a tayin olmam benim için çok büyük mutluluk. Bu şehre hizmet etmekten çok mutluyum. Çok heyecanlıyım. Şuanda 81 il içinde en çok umut vaat eden, en çok ileriye pozitif bakan bir ildeyiz. Eğitimde o kadar çok ilerleyeceğiz ki, herkes bizi görecek. Milli Eğitim Müdürümüz de çok tecrübeli. Türkiye’de kendisi gibi mümtaz bir milli eğitim müdürü çok az. Artık devletimiz bu konularda tecrübeli insanları gönderince çok umutluyuz. İlerleyecek çok alanımız var. Birlikte çok ilerleyeceğiz. Kamu düzeninin sağlanmasında sizlerden destek bekliyorum. Geçen hafta bu şehirde beni en çok sevindiren konulardan biri şu oldu. Burada sözde barış anneleri adı altında sözde bize barış getirmek için gösteri yapanlar bizim şehrimizden kimse katılmayınca 50 kişi ile kaldılar. Dışardan getirdikleri. Bu yüzden halkımıza müteşekkirim. Daha çok huzur ve güven içerisindeki şehrimizi zaman zaman dışardan gelenler oluyor. Bunlara izin vermeyeceğimizi. Genç kızlarımız gece saat 3’te bu şehrin sokaklarında özgür gezinceye kadar uyumayacağımızı bildirmek istiyorum. Ben valiyim. Benim özgürlüklerim başkasının özgürlüklerinin başladığı noktada bitiyor. Birçok yetkim var. Bunları keyfi olarak kullanabiliyor muyum. Kullanamıyorum. Halkın yararına bu kararları kullanacağımı herkes görecek” dedi.

Petrol Üretimi ile Şırnak Ekonomisi Canlanıyor

Şırnak Valisi Birol Ekici, şehrin ekonomisinin petrol üretimiyle büyük bir ivme kazandığını belirterek, günlük 50 bin varil üretim kapasitesine ulaştıklarını ifade etti. "Şırnak’ta onlarca petrol kulesi aktif olarak çalışıyor ve hedefimiz, üretim kapasitesini 100 bin varile çıkarmak," diye konuştu. Ekici, petrol üretimi sayesinde Şırnak’ın ekonomik olarak büyük bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayarak, "Otellerimiz dolup taşıyor, yan illerde oteller boşken bizde tıklım tıklım. Bu ekonomik hareketlilik, Şırnak’ın kalkınmasına büyük katkı sağlıyor," dedi.

Şırnak’ta Güvenlik ve Huzur Sağlanıyor

Vali Ekici, Şırnak’ta güvenliğin en üst düzeyde sağlandığını ve halkın huzur içerisinde yaşadığını belirtti. Geçtiğimiz hafta düzenlenen bir gösteride Şırnak halkının katılım göstermemesini memnuniyetle karşılayan Ekici, "Halkımızın barış ve huzura olan bağlılığı bizim en büyük gücümüz. Genç kızlarımız gece saat 3’te bile güvenle sokaklarda dolaşabiliyor. Bu güven ortamını sağlamak için çalışmaya devam edeceğiz," dedi.

Vali Birol Ekici, konuşmasının sonunda basın ile yakın işbirliğinin önemine vurgu yaptı. "Basının desteği olmadan başarıya ulaşmamız zor. Sizlerin desteği ile bu şehri daha ileriye taşıyacağız. İdare anlayışım, 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' felsefesine dayanıyor. Her insan bizim için değerlidir ve kimsenin geride kalmaması gerektiğine inanıyorum," ifadelerini kullandı.

3.jpg

1.jpg

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.