Şırnak Valisi Cevdet Atay, Görevine Başladı

Valiler Kararnamesi ile Şırnak Valisi olarak atanan Cevdet Atay, görevine başladı. Vali Atay bugün itibari ile Şırnak Valiliği'ndeki makamında göreve başladı.

Valiler Kararnamesi ile Düzce Valisi iken Şırnak Valisi olarak atanan Cevdet Atay, görevine başladı. Vali Atay valilik bahçesinde polis mangasını selamladıktan sonra kendisini karşılamaya gelen Vali Yardımcıları, Belediye Başkanları kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ve valilik çalışanları ile selamlaştı.
Karşılama töreninin ardından Atay, gazetecilere yaptığı açıklamada, Şırnak’ta görev yapacak olmaktan mutlu olduğunu dile getirdi.
Vali Cevdet Atay; “yaklaşık 3 yıla aşkın bir süre öne sayın Cumhurbaşkanımızın takdirleri ile atandığım Düzce valiliğiden son valiler kararnamesi ile Şırnak valiliğine atanmış bulunmaktayım. Bugün bismillah deyip görevimize başlarken öncelikle Şırnak halkımıza, mesai arkadaşlarıma, şahsıma hayırlar getirmesini diliyorum. Beni bu göreve layık görüp getiren cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyorum. Allah bizi büyüklerimize, devletimize, Şırnak’ımıza mahcup etmesin. Benden önce buraya hizmet eden bütün valilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Mehmetçiğin terörle mücadeledeki başarısından dolayı Şırnak’ın sembol bir şehir olduğunu aktaran Vali Atay konuşmasına şöyle devam etti; “Allah Mehmetçiğimizin ayağına taş değdirmesin. Terörle mücadele konusunda çok ciddi başarılar elde edildi. Burası sembol illerden ama allah’a hamdolsun bundan sonra en güzel şekilde anılacak illerden. Burada terörle mücadelede görev yapan Mehmetçiğimiz, jandarmamız, polisimiz, güvenlik korucularımız, komutanlarımızdan Allah razı olsun. Ayaklarına taş değdirmesin. Bu arkadaşlarımızın yapmış olduğu bu kıymetli çalışmaların canlarını ortaya koymaları bizim için çok anlamlı. Allah şehitlerimize rahmet eylesin. Yakınları başımızın tacıdır. Gazilerimizi şükran ile yad ediyorum. Terörle mücadelenin neticesinde geldiğimiz noktada Şırnak şimdi petrol ile gündemde inşallah 85 milyonun gözü buradan gelecek güzel haberlerde. Petrol sayın cumhurbaşkanımızın çok önemsediği bir konu. Dolayısıyla petrol konusunda bizim bu saatten sonra kaybedecek bir dakikamız yok. Bizim elimizden gelen bütün gayreti bütün arkadaşlarımız ile gösterme mecburiyetimiz söz konusudur. Bu konuda en küçük bir zaman kaybımız söz konusu değildir. Bundan sonraki süreçte de ülkemize yapacağı etkisi, katkısı Şırnakmıza katacağı etkisi ve katkısını düşündüğümüz zaman kaybedecek bir dakikamız yok. Geldiğimiz şehirden Düzce’den çok güzle şekilde ayrıldım. Burda da hep beraber güzel işler yapacağız. Tek başına şahıs olarak ben değil burada hep beraber sizlerle, kaymakamlarımız, komutanlarımız, belediye başkanlarımızla, siyasilerimize Şırnak için en güzelini yapmak ibizler için vatan borcudur. Bütün kapıları çalacağız. Vatandaşlarımıza destek olacağız. Vatandaşlarımızın haklı konularında mutlaka yanında olacağız. Hiçbir vatandaşımız ben haksızlığa uğradım diye ortalığa düşemeyecek Allah’ın izni ile. 7/24 kapımız vatandaşlarımıza açık. Ne dertleri varsa mutlaka iletsinler. Muhtarlarımıza sesleniyorum, Mahallelerimizde, köylerimizde zaruret içerisinde, hasta olan birileri mutlaka vardır. Bunları iletmek sizlerin boynunun borcu yerine getirmekte bizim. Devletimiz çok güçlü. Geceleri başını huzur içerisinde yastığa koyamayan vatandaşımız varsa uyku bize haramdır. Burada amacımız Şırnakı el birliği ile daha yaşanılır hale getirmek. Buranın huzur ve refahını daha üst seviyelere getirmek. Buradaki vatandaşlarımızı daha mutlu edecek işlere girişmek. Allah yar ve yardımcımız olsun” dedi.

1.jpgimg-3311.jpgimg-3303.jpg

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.