Şırnak Valisi Ekici, Muhtarların Gününü kutladı

Şırnak Valisi Ekici, Muhtarların Gününü kutladı

Şırnak Valisi Birol Ekici, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla muhtarların gününü kutlayarak, kutlama mesajı yayımladı.

Şırnak Valisi Birol Ekici yayımladığı mesajımda şunları ifade etti, “Mahallelerimizin ve köylerimizin sesi, halkımızın temsilcisi, devletimizin vatandaşa dokunan en sıcak eli ve vatandaş nezdindeki ilk kapısı olan muhtarlarımızın özverili çalışmaları, toplumumuzun her kesimiyle olan bağımızı güçlendirirken, halkımızın refahını artırma yolunda büyük bir katkı sağlamaktadır. Öncelikle tüm muhtarlarımıza yıllardır sürdürdüğünüz özverili hizmetleri için teşekkür ediyorum.

Sizler, demokrasiye giden yolda en önemli yapı taşlarındansınız. Yerel sorunların çözümünde, halkımızın ihtiyaçlarını gözetmekte ve devletle vatandaş arasında köprü görevi üstlenmektesiniz. Bu bağlamda, sizlerin çalışmaları, Şırnak’ımızın kalkınmasında ve güçlü bir toplum inşasında büyük bir rol oynamaktadır.

Kıymetli muhtarlarımız, vatandaşlarımızın güvenilir temsilcileri olarak, yerel düzeydeki sorunların çözümünde kritik bir rol oynamaktasınız. Vatandaşlarımızın demokratik tercih ve teveccühüyle seçilen, yurdumuzun bütün mahalle ve köylerinde fedakârca görev yapmakta, milletimizin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde etkin bir rol oynamak suretiyle vatandaşlarımızın sorunlarına, tasa ve mutluluklarına ortak olmaktasınız.

Devletimizin vatandaşa dokunan en sıcak eli ve vatandaş nezdindeki ilk kapısı olan siz muhtarlarımız, şehrimiz, mahallelerimiz ve köylerimizde huzur ve güven ortamının devam etmesinin en temel güvencelerisiniz. Çeşitli illerden ilimizde gelerek gösteri yapmak isteyen, tesis edilen huzur ve güven atmosferini baltalamaya çalışan her kim olursa öncelikle muhtarlarımız köyüne ve mahallesine sahip çıkacaktır.

Bizler de Şırnak’ımızda huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi hususunda kararlı duruşumuzu sonuna kadar koruyarak bu art niyetli teşebbüslere izin vermeyeceğiz. Türkiye Yüzyılı’nda hep birlikte, daha güçlü ve müreffeh bir Türkiye inşa etme yolunda yürümekteyiz. Türkiye’nin en çok petrol üreten şehri olma yolunda ilerleyen petrol başkenti Şırnak’ımızda görev yapan tüm muhtarlarımızın Muhtarlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, görevlerinizde başarılar diliyorum.”

srnk19ekmmhtr.jpg

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.