Şırnak-Van Karayolu 11 Yıldır Bitirilemiyor

Şırnak-Van Karayolu 11 Yıldır Bitirilemiyor

Şırnak-Van karayolu 11 bir yıldır tüm çalışmalar ve bahanelere rağmen bir türlü ilerleme kaydedilmemekle beraber bir sonuca da ulaşmış değil.

Vatandaşlar böylesi güzel ve memlekete yararlı bir projenin niye göz ardı edildiğini ve neden bir türlü bitirilemediğine tepki gösteriyor. Şırnak-Van karayolu şuan 7-8 saatlik bir uzaklıkta ama yeni yapılması planlanan yolla 2-3 saate inmesi planlanıyor. Bununla beraber Şırnak bu yolun bitmesi ile beraber büyük bir ticaret yoluna da kavuşacak. Memleket birazda olsa biraz kalkınacak iş gücü artacak, esnafın işi biraz canlanacak. İşte Şırnak-Van karayolu sayamadığımız daha bir sürü yönüyle bu şehre kazanımları olacak, ama ne yazık ki kimse bu projenin bitmesi için bir girişimlerde bulunmuyor.

Şırnak ve Van'da dağlarda açılacak tünellerle ulaşım kolaylaşacak - Son Dakika Ekonomi Haberleri | NTV Haber

Şırnak - Van arasında yapılması planlanan yol, 11 yıldır bitirilmedi. 2012 yılında dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından temeli atılan ve Van-Şırnak arasındaki mesafeyi 200 kilometreye düşürmesi hedeflenen yol, birçok kez yeniden ihale edilmesine rağmen tamamlanmadı.

11 YILDA AYNI ŞİRKETE 3 İHALE

2012’den bu yana 3 kez ihalesi yapılan ve her defasında iş insanı Nihat Özdemir’in şirketi olan Limak Holding’e verilen yol yapımı, son olarak 2022’de 181 milyon TL bedelle yeniden ihale edildi.

2023 yılında tamamlanması taahhüt edilen projede şuana kadar herhangi bir ilerleme kaydedilmedi. Şirket, 12 tünelin yapılması planlanan yolda, 10 yıllık süreçte sadece bir tünel inşa etti.

2030’DA ANCAK BİTER!

Dönemin AKP Şırnak Milletvekili Rizgin Birlik, 2021’de yaptığı açıklamada yolun 2023 yılında tamamlanacağını iddia etti. Benzer açıklamalar, kente vali olarak atanan Ali Hamza Pehlivan ve Osman Bilgin tarafından da verildi.

Orada çalışan işçiler ise, çalışmaların çok yavaş ilerlediğini ve bu çalışmalarla yolun 2030’a kadar sürebileceğini ifade etti.

Sarp dağlar 12 tünelle aşılarak Şırnak ile Van birbirine bağlanacak

Şırnak ve Van birbirine bağlanıyor! Sarp dağlar 12 tünelle aşılacak - Son Dakika

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum