Şırnak ve bölge için uyarı yapıldı! Cizre için dikkat!

Şırnak ve bölge için uyarı yapıldı! Cizre için dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 15. Bölge Diyarbakır Müdürlüğü, Şırnak dahil 6 il içim 8 dereceye kadar mevsim normallerinin üzerinde hava sıcaklığı artışı için uyardı. Cizre Kaymakamlığı da Cizre için uyarıda bulundu.

Meteoroloji Bölge müdürlüğünden yapılan açıklamada, yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; bölge genelinde Salı gününden itibaren hava sıcaklıklarının daha da artacağı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde seyredeceği tahmin edildiği belirtildi.

BEKLENEN HAVA TAHMİNLERİ

Önümüzdeki günlerde bazı illerde beklenen en yüksek sıcaklıklar; Diyarbakır: 36-40 Şanlıurfa: 36-40 Mardin: 34-37 Batman: 36-40 Siirt: 34-37 Şırnak: 32-35, Cizre 40-44, Silopi 38-42 aralıklarında olacağı tahmin ediliyor.

Açıklamada, “Yüksek seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle, kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılarımız ve çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11.00 ile 16.00 saatleri arasında açık alanda bulunmamaları hususunda dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

czrhavauyari.jpg

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.