Şırnak ve Çevrelerinde Korkulan El Nino Hava Olayları Gerçekleşmeye Başladı

Şırnak ve Çevrelerinde Korkulan El Nino Hava Olayları Gerçekleşmeye Başladı

Şırnak, Şanlıurfa, Mardin, Malatya ve Muş... Kavurucu sıcaklar Türkiye'ye güneydoğu Anadolu Bölgelerinden giriş yaptı.

Sıcak hava dalgalarının merakla beklendiği Türkiye hakkında yeni gelişme yaşandı. "Atlet fırlattıran" olarak adlandırılan sıcaklar Şanlıurfa, Şırnak, Mardin, Malatya ve Muş üzerinden Türkiye'ye giriş yaptı. 1 Temmuz'dan sonra da İstanbul'a yakın illerde etkili olması bekleniyor.

Şu anda Türkiye'de el ninonun aşırı yağış yüzü görülürken, temmuzdan sonra sıcaklarla ilgili yüzünün görülmesi bekleniyor.

"KAVURUCU SICAKLAR" TÜRKİYE'YE GİRİŞ YAPTI

"Atlet fırlattıran" olarak bilinen basıcı sıcaklar Türkiye'ye de kısa bir süre önce giriş yaptı. Sıcakların şu anda Hatay, Şanlıurfa, Malatya, Mardin ve Muş üzerinde etkili olduğu öğrenildi. Sıcakların 1 Temmuz'dan itibaren İstanbul dolaylarında baskı yapmasının beklendiği ifade ediliyor.

ZİNCİR HAZİRAN'A KADAR DAYANABİLECEKTİ

Bilindiği üzere meteorolojik kaynaklar tarafından daha önce "Afrika cehennemi zinciri" hakkında açıklamada bulunulmuştu. Söz konusu açıklamada Afrika'dan Türkiye'ye giriş yapması beklenen hava sıcaklıklarının bir zincir tarafından tutulduğu ve bu zincirin ancak haziran ayına kadar dayanabileceği belirtilmişti.

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.