Şırnak ve Gaziantep'ten Sonra Diyarbakır'da da Yapılacak: Proje Değeri 9 Milyon Lira

Şırnak ve Gaziantep'ten Sonra Diyarbakır'da da Yapılacak: Proje Değeri 9 Milyon Lira

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, Geçtiğimiz haftalarda Şırnak ve Gaziantep'te açacağı tespit kuyularının ardından bir tanede Diyarbakır'da açmayı planladığını duyurdu.

TPAO, Şırnak ve Gaziantep'ten sonra Diyarbakır’ın Silvan ilçesi sınırlarında yeni bir sondaj tespit kuyusu açacağını duyurarak petrol arayacağını belirtti.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Batman Bölge Müdürlüğü Diyarbakır’ın Silvan İlçesi Kasımlı Köyü sınırları içerisinde bir adet tespit kuyusu açmayı planlıyor.

Yapılan açıklamada AR/TPO/K/3340-4857 ruhsat numaralı arazi içinde Döner (Rotary) Sondaj tekniği ile Hazro-1 tespit kuyusu açılacağı belirtildi.

Proje bedeli 9 milyon lira olarak belirlenen çalışmada sadece petrol kaynağı tespiti yapılacak, herhangi bir üretim yapılmayacak. Bu proje ile bölgede ham petrol rezerv varlığını ile miktarının tespiti amaçlanıyor.

GAZİANTEP

Türkiye Petrolleri A.O (TPAO) Adıyaman Bölge Müdürlüğü tarafından Gaziantep İli, Nizip İlçesindeki AR/TPO/K/N39-c numaralı ruhsat sahasında 13 bin metrekarelik alanda sondaj yöntemi ile petrol arama faaliyeti planlanıyor. Proje kapsamında Rotary (Döner) Sondaj yöntemi uygulanacak olup sondaj faaliyeti 2.000 metre olarak planlanıyor. Sondaj çalışmalarının maliyetinin 77,5 milyon lirayı aşması öngörülüyor.

ŞIRNAK

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Batman Bölge Müdürlüğü tarafından Şırnak ili, Merkez ilçesi Yeniaslanbaşar Köyü mevkiinde petrol arama sondaj kuyusu açılması planlanıyor. AR/TPO/K/N48-C3 ruhsat numaralı alanda yapılacak petrol arama çalışması için 9 milyon lira yatırım yapılacak.

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.