Şırnak ve İlçeleri Dikkat: Uzmanlardan Beklenen Uyarı Geldi

Şırnak ve İlçeleri Dikkat: Uzmanlardan Beklenen Uyarı Geldi

Meteoroloji Genel müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Şırnak dahil bir çok ilde karla karışık yağmur yağacağı belirtildi.

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyı kesimi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi, Hatay, Osmaniye ve Amasya çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak, Ardahan, Bitlis, Hakkari çevreleri, Van'ın güneyi ve Şırnak'ın doğusunun karla karışık yağmur ve bu illerin yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Şırnak ve ilçelerinde bu gün ve yarın karla karışık yağmur yağışı bekleniyor. Vatandaşların ani su baskınlarına ve sel olaylarına karşı dikkatli olması istendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre yağışların; bu sabah saatlerinde Hatay, Osmaniye ve Kilis çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz'in ve Doğu Anadolu'nun doğusunun yüksek ve karla kaplı kesimlerinde ve dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunuyor. İç kesimlerde sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.
Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmezken yurt genelinde mevsim normallerinin biraz üstünde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle kuzey ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Kaynak:İHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.