Şırnak ve İlçelerinde İŞKUR Üzerinden Alınacak İşçilerin Ne Kadar Maaş Alacağı Belli Oldu!

Şırnak ve İlçelerinde İŞKUR Üzerinden Alınacak İşçilerin Ne Kadar Maaş Alacağı Belli Oldu!

İşkur İşgücü Uyum Programı (İUP) ile Şırnak İl ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerine toplam 840 İşkur İup işçi alımı yapılacak. Alınacak İşçilerin ne kadar maaş alacağı ve ne kadar çalışacağı belli oldu.

İşkur İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında, Milli Eğitim Müdürlükleri için Şırnak Merkez 160, Cizre 170, Silopi 160, İdil 160, Uludere 80, Beytüşşebap 56 ve Güçlükonak 54 kişi olmak üzere toplamda 840 işçi alımı yapılacak. Alınacak işçiler okulların temizliği, bakım onarım ve benzer işlerde çalıştırılacak.

İŞ GÜCÜ UYUM PROGRAMI (İUP) NEDİR?

İşgücü Uyum Programı (İUP), işsizlere iş deneyimi kazandırmayı, çalışma disiplini ve alışkanlığı kazanmalarını sağlamayı hedefleyen bir program olacak. TYP’den farklı olarak İUP, haftada 3 gün uygulanacak ve katılımcıların başka işlerde çalışabilmesine veya öğrenci olabilmesine imkan tanıyacak.

BAŞVURU NE ZAMAN VE NASIL YAPILACAK?

Başvurular 4-8 Eylül 2024 tarihleri arasında İşkur https://esube.iskur.gov.tr/ e-Devlet ile giriş yapılarak açılan sayfada alt menüde bulunan İup kısmına girilerek başvuru yapılabilecek.

İşçi alımı kura yöntemiyle belirlenecek.

İŞÇİLER NE KADAR ÇALIŞACAK, NE KADAR ÜCRET ALACAK?

İUP kapsamında seçilen işçiler 9 Eylül 2024 ile 30 Haziran 2025 tarihleri arasında çalışacak.

İşçiler programın ilk dört haftası 5 gün olmak üzere 37,5 saat olarak çalışacak. Devam eden haftalarda 3 gün olmak üzere 22,5 saat olarak çalışacak. İşçilere asgari ücret düzeyinde günlük 566,73 TL ücret ödenecek. Bu hali ile ayda 12 gün çalışan işçi aylık 6800 TL alacak.

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.