ŞIRNAK YER FISTIĞI ÜRETİMİNDE İLK 3’TE

ŞIRNAK YER FISTIĞI ÜRETİMİNDE İLK 3’TE

Şırnak yer fıstığı üretiminde 2021 yılında da Türkiye genelinde ilk 3 il arasında yer aldı.

Vali Ali Hamza Pehlivan, Silopi Yer Fıstığı Üreticiler Birliği Başkanı Emin Soysal ve beraberindeki Yönetim Kurulu Üyelerini kabul etti.

Valilik makamında yapılan görüşmede, birliğin faaliyetleri ile yer fıstığı ürünün kent ekonomisine katkıları, hedefleri ve bu alanında yürütülen çalışmalar başta olmak üzere çeşitli konularda değerlendirme ve bilgi alışverişinde bulunuldu.

Vali Pehlivan ziyaret vesilesiyle yaptığı açıklamada, Silopi’ye bağlı Bostancı Köyünde 2006 yılında 200 dekar alanda başlayan yerfıstığı üretimi, 2021 yılında 19 köyde toplam 75.000 dekar ekim alanına ulaşarak bu alanında Türkiye'de 3. İl olmayı başardığını vurguladı.

2021 yılında yerfıstığı üretimini yapan çiftçilerin yaklaşık 236 milyon TL gelir elde ettiğine değinen Vali Pehlivan, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yer fıstığı üretimi yapan çiftçilere mazot ve gübre desteğinin de verilmeye devam ettiğini aktardı.

“Devletimiz tarafından sağlanan desteklerden de faydalanarak gayretli ve özverili çalışmalarla ulaşılan üretim hacmiyle ülkemizde ilk üç İl arasına girmeyi başaran emektar çiftçilerimizi kutluyorum” diyen Vali Pehlivan, geçen yıl Silopi’de ayıklama ve paketleme tesisin de kurulduğunu belirtti.

Markalaşma konusunda girişimler başlatıldı

Markalaşma konusunda da girişimler yapıldığının müjdesini veren Vali Pehlivan; “Bütün bu süreçleri yakından takip ediyor, eğitim ve yatırım projelerine işkili kurumlarımız kanalıyla gereken desteği veriyoruz, bundan sonra da desteklemeye devam edeceğiz. Yer Fıstığı Üreticileri Birliğinin kurulmuş olması faydalı bir adım oldu. Birlik çatısı altında, işbirliği ve dayanışma halinde daha da güzel neticeler elde edileceğine inanıyor, başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Silopi Yer Fıstığı Üreticiler Birliği Başkanı Soysal da Vali Pehlivan’a, tarımsal faaliyetlere ve bu bağlamda yer fıstığı üretimine ve üreticilerine gösterdiği yakın ilgi ve vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkürlerini iletti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.