Şırnak'a gelen depremzedelerin yardım isyanı

Şırnak'a gelen depremzedelerin yardım isyanı

Şırnak'a gelen bazı Diyarbakırlı depremzedelerin, devlet tarafından kendilerine ihtiyaçlarını gidermeleri doğrultusunda verilmesi gereken 2 bin liralık acil yardımları alamadığı iddia edildi.

6 Ocak tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından Şırnak'a gelen depremzedeler, kendilerine verilmesi kararlaştırılan acil nakdi yardımlarını "keyfi olarak uygulanan bazı temelsiz gerekçelerle" alamadıklarını iddia ettiler.

Özellikle Diyarbakır’dan depremin hemen ardından terlikleri ile Şırnak’a gelen ve bir kısmı akrabalarının yanına yerleşmek zorunda kalmış depremzedelere yıkım raporu, oturulamaz raporu ya da ölüm belgesi getirilmesi istenen vatandaşların yardım çeklerinin imzalanmadığı ileri sürüldü.

Bir kısmı kendi evleri az hasarlı olarak belirlenen ancak bitişiğindeki, karşısındaki evlerin yıkımına karar verildiğini ileri süren vatandaşlar, şunları söyledi:

“Evet bazılarımızın evine ilk etapta az hasarlı rapor verildi. Yalnız yandaki binaların oturulamaz ya da yıkım emri verilen evler var. Öte yandan neredeyse hergün artçı depremler yaşıyoruz. O nedenle evlerimizde kalmaya korkuyoruz. Yakınlarımızın yanına geldik hiçbir şeyimiz yok 1 aydan fazladır başvurmamıza rağmen acil nakdi yardımları ve kaydımız işlenmesi için diğer gıda ve benzeri yardımları hala alamadık. Bazı yerlerde hiçbir belge istenmez iken bizden istenen bu şeyler normal mi? Hangimiz bu sıkıntıları yaşamak isterdik. Yetkililerden bu sorunların biran evvel çözülmesini istiyoruz. Hatay, Adıyaman ve Kahramanmaraş’tan gelen vatandaşlardan istenmeyen şeyler neden Diyarbakır'dan gelenlerden istenerek çifte standart uygulanıyor?”

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.