Şırnak’ı Unutamadı! Yıllar Sonra Yaptığı Paylaşım Duygulandırdı
1981 yılında öğretmen olarak ilk görev yeri olan Şırnak’a atanan emekli eğitimcinin yıllar sonra yaptığı duygu yüklü paylaşım, sosyal medyada büyük ilgi gördü. Şırnak’a ve öğrencilerine duyduğu sevgiyi anlatan öğretmenin satırları, okuyanları hem duygulandırdı hem de geçmişe götürdü.
25 Mayıs 1981 tarihinde öğretmenlik mesleğine ilk adımını attığını anlatan eğitimci, önce Siirt Merkez Ortaokulu Sosyal Bilgiler öğretmenliğine atandığını, ardından il içi atamayla Şırnak Lisesi’nde göreve başladığını ifade etti.
Şırnak’a yaptığı ilk yolculuğu dün gibi hatırladığını belirten öğretmen, o yıllarda yolların virajlı ve kısmen toprak olduğunu anlatarak, dağların eteklerinde kesilmiş meşe ağaçları ve yol kenarında dolaşan kekliklerin hafızasında yer ettiğini söyledi.
Şırnak’a ulaştıktan sonra doğruca liseye gittiğini aktaran emekli eğitimci, okul müdürünün yönlendirmesiyle Kaymakamlığa çıkarak kararnamesini imzalattığını, ardından resmi olarak göreve başladığını dile getirdi. O an yaşadığı heyecanı “Artık ben bir öğretmendim” sözleriyle anlatan öğretmen, meslektaşlarının kendisini sıcak bir şekilde karşıladığını ifade etti.
Göreve başladıktan sonra rehber öğretmen eşliğinde derslere girdiğini ve öğrencilerle kısa sürede güçlü bağ kurduğunu kaydeden öğretmen, 1985 yılında Şırnak Lisesi müdürlüğüne getirildiğini, 1986 yılında ise çok sevdiği Şırnak’tan ayrıldığını söyledi.
Aradan geçen uzun yıllara rağmen Şırnak sevgisinin hiç bitmediğini vurgulayan emekli eğitimci, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
“Tekrar dünyaya gelsem ve yine öğretmen olsam, yine Şırnak’ta başlardım. O güzel okul ve ev arkadaşlarıma, sıcak bağ kurduğumuz sevgili öğrencilerime, bugün Şırnak yönetiminde görev yapan eski öğrencilerime ve Şırnak halkına sevgilerimi, saygılarımı iletiyorum.”
Duygusal paylaşım kısa sürede çok sayıda kişi tarafından paylaşılırken, birçok Şırnaklı da öğretmenin sözlerine yorum yaparak teşekkür etti. Özellikle eski öğrencileri ve kent sakinleri, yıllar sonra gelen bu vefa dolu mesajın kendilerini gururlandırdığını ifade etti.

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.