ŞIRNAK’IN ATIKSU ARITMA TESİSİ, 3 YILDA TAMAMLANACAK

ŞIRNAK’IN ATIKSU ARITMA TESİSİ, 3 YILDA TAMAMLANACAK

Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Şırnak Atıksu Arıtma Tesisini yerinde inceleyerek, Avrupa standartlarında yapılan projeye ilişkin, sorumlu mühendisler ve teknik ekiplerden bilgi aldı.

 

Şehrimiz için önemli bir yatırımın hayata geçirildiğine dikkat çeken Başkan Yarka, bütün dünyayı kasıp kavuran pandemi ile birlikte, doğanın, yeşilin ve toprağın önemi bir kez daha önümüze çıktı dedi.

Başkan Yarka, Şehrimizin eşsiz doğasını muhafaza etmek ve gelecek nesillerin mirasını koruyup kollamak için bizlerde bugünden itibaren payımıza düşen sorumlulukla hareket ederek, uzun yıllar şehrimize ve bölgemize hizmet verecek olan projelerin merkezinde yer alıp, desteklerimizi arttıracağız” diyerek, atıksu arıtma tesisinin şehrimize ve hemşehrilerimize hayırlı olmasını diledi.

Projenin genel hedefi: Şırnak ilinin kanalizasyon sisteminden gelen atıksuyun kollektörle toplanıp yapılacak tesiste arıtılarak, yüksek seviyede çevre koruması ve atıksu direktiflerine uygunluk sağlanması amaçlanmaktadır. Bu kapsamda başta Dicle nehri olmak üzere, Şırnak-Silopi arasındaki Şılerüt çayının doğal eko sisteminin korunması hedeflenmektedir.

Yapılmakta olan tesis; uluslararası normlara uygun ileri biyolojik arıtma yapabilme kapasiteye sahiptir.

3 yıl içinde tamamlanacak olan “Şırnak Atıksu Arıtma Tesisi”, şehrimizin 2032 yılına kadar atıksuyunu karşılayacak kapasitede olacaktır.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.