Şırnak'ın Barajları Bu Proje ile Canlanacak: Şehrin Ekonomisine Büyük Katkı Sağlayacak

Şırnak'ın Barajları Bu Proje ile Canlanacak: Şehrin Ekonomisine Büyük Katkı Sağlayacak

Şırnak'ın Uludere ilçesinde bulunan Barajlarda Sürdürülebilir Alabalık Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında 5 bin adet Somon balığı yavrusu ve 70 bin adet Alabalık yavrusu Uludere İnceler Barajı’na bırakıldı.

Üniversitemizin Teknoloji Transfer Ofisi’nin “Şırnak Uludere Barajlarında Sürdürülebilir Alabalık Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında 5 bin adet Somon balığı yavrusu ve 70 bin adet Alabalık yavrusu Uludere İnceler Barajı’na bırakıldı. Hasadı bahar aylarında yapılması planlanan balık üretiminin hasadı 30 ton olarak öngörülüyor.

balikkk.jpg Balıkların Baraja Bırakılması

Şırnak Üniversitesi tarafından yürütülen ve Şırnak İl Tarım Müdürlüğü’nün de ortaklaştığı “Şırnak Uludere Barajlarında Sürdürülebilir Alabalık Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında Uludere İnceler Barajı’na toplamda 75 bin Somon ve Alabalık yavrusu bırakıldı. Balık hasadının 2022 yılında başladığı proje dahilinde kafeslerde üretim sonrası 30 ton balık hasadı beklenmektedir. Toplamda 75 bin balığın bırakıldığı anları Rektörümüz Prof. Dr. Abdurrahim Alkış ve Uludere Kaymakamı Bekir Yalçın yerinde inceledi.

ballik.jpg Şırnak Üniversitesi Rektörü ve Uludere Kaymakamı

Şırnak ve yöresinde girişimciliğin geliştirilmesi, yerel halkın tatlı sularda kafes balıkçılığının yapılabildiğini ve bu kapsamda ekonomik faaliyetlere öncülük yapıldığının gösterilmesi amacıyla başlatılan proje ile hem yöre halkına ekonomik girdi hem de bilinçlendirme faaliyetleri de verilmektedir.

ballikk.jpg Balık Havuzu

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.