Şırnak'ın Bu Beldesinde Sadece 1 Aday Çıktı: Seçim Olmadan Belediye Başkanı Oldu

Şırnak'ın Bu Beldesinde Sadece 1 Aday Çıktı: Seçim Olmadan Belediye Başkanı Oldu

31 martta gerçekleşmesi beklenen yerel seçimlerde Şırnak'ın Hilal ilçesinde sadece 1 belediye başkan adayı çıktı. Seçime rakipsiz girecek olan aday daha seçim olmadan belediye başkanlığını garantiledi.

31 Mart 2024 yerel seçimlerine az bir süre kala, Şırnak'ın Uludere ilçesi Hilal beldesinde Yüksek Seçim Kurulu'na sadece AK Parti’den mevcut belediye başkanı olan ve 3 dönemdir görev yapan Cevher Benek başvurdu. Kendisinden başka kimsenin adaylık başvurusu yapmadığı belde de seçim olmadan başkanlık garantilendi.

Duvar Gazetesi'nin internet sitesinde yer alan habere göre; Benek dışında beldeye adaylık için başvuran kimse olmadığı belirtildi. MHP, 7 Şubat’ta açıkladığı listede belediye başkan adayı olarak Osman Benek’i göstermiş ancak daha sonra AK Parti lehine adaylıktan çekilmişti.

hilal-belediyesi.png Cevher Benek

Cevher Benek Kimdir?

Cevher Benek, 1975 yılında Hilal beldesinde doğdu. İlk ve ortaöğretimi Hilal beldesinde okudu.1992’de güvenlik korucusu olarak görev yapmaya başladı. 1992-2009 yılları arasında Hilal beldesinde korucu başı olarak görev yaptı. 2009’da AK Parti belediye başkan adayı oldu ve belediye başkanı seçildi. Benek 2014 ve 2019’daki yerel seçimlerde de aday oldu ve tekrar başkan seçildi.

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.