Şırnak'ın Kalkınması İçin Büyük Bir Öneme Sahip Olan,  Şırnak- Van Karayolu Neden Bitirilemiyor?

Şırnak'ın Kalkınması İçin Büyük Bir Öneme Sahip Olan, Şırnak- Van Karayolu Neden Bitirilemiyor?

2020 yılında ihaleye verilen ve 2023 yılında bitirileceği sözü verilen Şırnak- Van Karayolu terör olayları olmamasına rağmen neden ilerlemiyor. 2023 yılının son ayına girmemize rağmen hala bitirilemeyen Şırnak Van karayolu ne zaman bitecek?

2012 yılında ihalesi yapılan ve güvenlik gerekçesi nedeniyle ilerleme sağlanamayan Şırnak- Van Karayolu 2020 yılında yeniden ihaleye çıkarıldı. Türkiye’nin en büyük firması olan Limak Holding tarafından alınan ihale, şirketin yönetim kurulu başkanı Nihat Özdemir’in yaptığı açıklamada yaklaşık 7 saat süren Şırnak Van arası ulaşımı 3 saate düşürecek 12 tünelli yolu 2023 yılında bitireceği sözünü vermişti. Ama verilen sözlerin Şırnak’ta yapılan diğer projeler gibi zamanında yerine getirilemeyeceği ortada. 2023'te bitirilmesi söylenen yol 2023 bitmesine günler kala hala bitirilemedi. Şırnak’ın kalkınmasında büyük bir rol oynayan Şırnak – Van Karayolu denetimsizlikten ve sahipsizlikten bir türlü ilerlemiyor ve 2023 değil de bu gidişle 2033’ü bulacak gibi. Her seferinde yolun ilerlememesini teröre bağlayan firma ve hükümet yetkilileri artık bir terör olayı olmamasına rağmen ilerleme sağlayamıyor. Rant uğruna Şırnak halkının geleceği ve refahı arka plana atılıyor.

Şırnak ve Van'da dağlarda açılacak tünellerle ulaşım kolaylaşacak - Son Dakika Ekonomi Haberleri | NTV Haber

Hepimizin umutla beklediği, Şırnak ilimiz için can damarı niteliği taşıyacak yolun yapım hayali, yapım başlangıcı olan görseldeki tünelin çıkışı gibi karanlık bir geleceğe döndü.

Şırnaklı vatandaşlar, Şırnak’ın önde gelen iş insanlarına ve hükümet yetkililerine çağrıda bulunarak Şırnak- Van Karayolunun bir an önce Şırnak’a kazandırılmasını istiyor.

Firmanın belirttiğine göre Şırnak Van karayolunun bitmemesinin sebebi bakanlık tarafından ödeneklerin düzenli bir şekilde ödenmediği yüzünden. Bizde burada Şırnak Milletvekillerimize ve bu şehrin yetkililerine sesleniyoruz. Aksayan ödemeler için bakanlığa öneri veya dilekçe vererek bu işin hızlandırılması ve bir an önce bitirilip memlekete kazandırılması gerekiyor. Bakanlık tarafından yapılan ödemelerin, ödenmesini ve gereken denetimlerin başlatılmasını istiyoruz. Bu proje Şırnak için büyük bir devrim niteliğinde ve Şırnak'ı büyük bir derecede geliştirecek. İnsanlara iş olanağı ve yeni gelir kapıları açacak.

Sarp dağlar 12 tünelle aşılarak Şırnak ile Van birbirine bağlanacak

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.