Şırnak’ın yöresel yemekleri Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı’nda

Şırnak’ın yöresel yemekleri Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı’nda

         Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı, Diyarbakır Mezopotamya Kongre ve Fuar Merkezi’nde başladı.

         Birçok il ve yörenin yerel yemekleriyle katıldığı fuara Şırnak Üniversitesi adına Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu katıldı. Gurme standını ilk gün Rektör Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan’ın yanı sıra, Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, Rize Valisi Kemal Çeber, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç ziyaret ederek fotoğraf çektirdi.

         Konuya ilişkin konuşan Rektör Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı’na Şırnak’ı temsilen Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu’nun katıldığını belirterek; “Böylesi büyük ve anlamlı bir fuara katılmak bizim için önemliydi. Şırnak’a özgü aşure, tahin, Menengiç kahvesi, fıstık, bal, katgı difse, otlu peynir, jaji, sirik, biyik, suryaz yemeklerini burada tanıtma fırsatı bulduk. Standımızı ziyaret eden herkese bu yemeklerimizi ikram ediyoruz. Böylesi bir etkinlikte bizi yalnız bırakmayan başta Şırnak Valiliğine, Şırnak Belediyesine ve Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası olmak üzere Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Çağdaş Ertaş, Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu hocalarına ve öğrencilerine teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

         Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarına Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencileri teknik gezi gerçekleştirdi. 21 Kasım 2021 tarihine kadar sürecek olan Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı’nda Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu öğrencileri gurme yarışmasına Suryazlı Falafel yemeği ile katılacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.