Şırnak'lı Adaylardan Sağduyu Çağrısı

Şırnak'lı Adaylardan Sağduyu Çağrısı

Şırnak'lı adaylar, Şırnak'ın Cizre ve Silopi İlçesinde olan olaylara dikkat çekerek herkesi sağduyulu olmaya çağırdı.

CHP Şırnak Milletvekili Adayı Nizar Ökten ve MHP Şırnak Milletvekili adayı Halil Tatar son dönemde ilimizde yaşanan sokak olayları ile ilgili sağ suyu çağrısında bulundu.

Chp Şırnak Milletvekili Adayı Nizar Ökten, Cizre ve Silopi'de olan olaylarla ilgili sosyal medya hesabından "Kamuoyuna" başlığıyla açıklama paylaştı. Açıklamanın tamamı şöyle;

"Kamuoyuna
Bölgemizde, Cizre ve Silopi ilçelerimizde son zamanlarda yaşanan olayları üzüntüyle takip ediyoruz.
İçinde bulunduğumuz huzur birilerini rahatsız etmiş olmalı ki sebepsizce ve bilinçli bir şekilde huzurumuzu bozmaya çalışıyorlar. Biz bölge insanı olarak eski günlere dönmek istemiyoruz. Artık gençlerimizin kullanılmasına tahammülümüz kalmadığı gibi, gençlerimizin daha fazla kullanılmasına da müsade etmeyecegiz.
Seçim sürecinde birilerinin güdümünde bunlar yapılıyorsa şayet, Ben gençlerimizin geleceğine onların canına, memleketin huzuruna 100 tane seçim kurban etmeye hazırım. Lütfen gençlerimize sahip çıkalım.
Ben; şahsım, partim ve ailem adına bütün herkesi, bilhassa gençlerimizi sağduyulu olmaya davet ediyorum. Lütfen oyuna gelmeyelim, oyunları bozalım.
Yaşanan olayların yakın takipçisi olduğumuzu bilmenizi isterim.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur!"

Mhp Şırnak Milletvekili Adayı Halil Tatar'da Cizre ve Silopi'deki olaylara dikkat çekerek açıklama yaptı.

Tatar yaptığı açıklamada, “ Benim de Şırnak Milletvekili adayı olduğum ve önümüzdeki günlerde gerçekleşecek olan seçimlere az bir süre kaldı. Siz Tüm Asil Şırnaklı Gençlerimize Çağrımdır. Desteklediğiniz parti ya da aday her kim olursa olsun sakın ola yarın pişmanlık duyacağınız hal, hareket ve söylemlerle birbirinizi kırmayın, incitmeyin ve gönül kırgınlıklarına sebep olmayın. Hiçbir ortam ve sohbette diğer adaylarla ve onları destekleyenlerle ilgili kem söz etmeyin, kimseyi kötülemeyin. Karşı tarafı rencide eden imalı sosyal medya paylaşımlarıyla birbirinizi provoke etmeyin, provokasyonlara gelmeyin. Karşılaştığınız yerlerde birbirinize düşman görmüş gibi davranmayın, kavga etmeyin. Gelip geçici olan hiçbir makam ya da koltuk, sahip olduğumuz en değerli hazine olan akrabalık ve komşuluk ilişkilerimizden daha değerli değildir. Aranıza nifak tohumları ekmek isteyenlere itibar etmeyin, oyunlarına gelmeyin. Unutmayın! Seçimlerden sonra yine biz bize kalacağız, yine yüz yüze bakacağız.

Beni ve diğer adayları destekleyen tüm gençlerimizin bu konularda hassasiyet göstereceği, kavgasız, kazasız, belasız ve kazanın Şırnak olacağı bir seçim olması temennisi ile hepinizi Allah’a emanet ediyorum” ifadelerinde bulundu.

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.