Şırnaklı Baran yeni şampiyonluklar için çalışıyor

Şırnaklı Baran yeni şampiyonluklar için çalışıyor

Wushu Kung Fu Şampiyonası"nda 75 kiloda birinci olan Baran Çelik, Bulgaristan'da yapılacak olan Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazanmak için antrenman yapıyor.

Antalya'da düzenlenen Türkiye Wushu Kung Fu Şampiyonası"nda 75 kiloda birinci olan Şırnaklı Baran Çelik, 2 ay sonra Bulgaristan'da yapılacak Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazanmak için çalışıyor.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde yaşayan ve 6 yaşında spora başlayan 15 yaşındaki Baran Çelik, antrenörlerinin yönlendirmesiyle katıldığı Wushu Kung Fu kursunda yeteneğiyle kısa sürede adından söz ettirmeye başladı. Baran, Antalya'nın Kemer ilçesinde 5-16 Şubat'ta gerçekleştirilen "Uluslararası, Balkan, Avrupa ve Dünya Şampiyonaları Türk Milli Takım Seçmeleri Wushu Kung Fu Şampiyonası"nda 75 kiloda rakiplerini yenerek birincilik elde etmeyi başardı.

Yeni şampiyonluklar için çalışmalarını aralıksız sürdüren Baran Çelik, Bulgaristan'da 12-15 Mayıs'ta düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazanmak için haftanın 5 günü antrenman yapıyor.

 

- Ailesi ve arkadaşlarından güç alıyor

Çelik, AA muhabirine, spor sayesinde kısa sürede hayatının değiştirdiğini belirterek, Antalya'daki şampiyonada birincilik elde etmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Avrupa Şampiyonası'na en iyi şekilde hazırlandığını dile getiren Çelik, "Orada da en iyi dereceyi almayı hedefliyorum. Bayrağımızı dalgalandırıp, ülkemi gururlandırmak istiyorum." diye konuştu.

Antrenmanlarını hafta içi her gün düzenli bir şekilde yaptığını aktaran Çelik, ailesi ve arkadaşlarının desteğinin kendisine güç verdiğini belirtti.

 

- ​​​​​​​"Son zamanlarda Şırnak'tan çok iyi sporcular çıkıyor"

Antrenör Cudi Çelik de Baran Çelik'in Avrupa Şampiyonası'nda ülkeyi en iyi şekilde temsil edeceğine ve ay yıldız bayrağı gönlerde dalgalandıracağına inandıklarını anlattı.

Şampiyona hazırlığının çok iyi geçtiğini ifade eden Çelik, "Hedefimiz Avrupa'dan şampiyonluğu getirmek. Son zamanlarda Şırnak'tan çok iyi sporcular çıkıyor. Türkiye ve Avrupa şampiyonu olanlar var. Bu sayının artarak devam etmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdullah Ayar ise 5 yıl önce 14 bin 617 olan lisanslı sporcu sayısının şu an 43 bin 408'e ulaştığına dikkati çekti.

Son dönemde kentte çok başarılı sporcuların çıktığını ve bunun gururunu yaşadıklarını belirten Ayar, şöyle devam etti:

"Şırnak'ta her alanda müsabakalara katılıyoruz. Ben inanıyorum ki bu ivme devam edecektir. Bakanlığın yaptığı yatırımlar meyvesini veriyor. Artık ilimiz ulusal müsabakalara hatta uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapıyor."

20220306-2-52473353-74340154.jpg​​​​​​​

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.