Şırnaklı Gençlerden, AK Partili Belediye Başkanı Yarka’ya Destek Yürüyüşü

Şırnaklı Gençlerden, AK Partili Belediye Başkanı Yarka’ya Destek Yürüyüşü

Şırnak Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan yüzlerce genç, AK Parti Belediye Başkan Adayı Mehmet Yarka'ya destek amacıyla bir yürüyüş düzenledi.

31 Mart 2024'te gerçekleştirilecek yerel seçimlerde mevcut Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, tekrar AK Parti Belediye Başkan Adayı olarak gösterilmişti. Şırnaklı Gençler, Mehmet Yarka’ya destek amacıyla Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya geldiler ve Sanat Sokağı'ndaki seçim bürosuna meşaleler eşliğinde yürüdüler. Yürüyüş sırasında "gençlerin umudu Mehmet Yarka", "Başkan Yarka", "huzurun mimarı Mehmet Yarka" sloganları atıldı.

Sanat Sokağı'ndaki seçim bürosuna ulaşan gençler, Belediye Başkanı Mehmet Yarka'ya gül takdim etti.

Gençler adına açıklamada bulunan Umut Saltan; “Bugün burada ayak sesimizi Cudi, Gabar ve Namazdağı duydu, dinledi. Memlekete hizmet yolunda gür sesimiz hiç dinmedi ve dinmeyecek. Şırnak’ımızın gençleri olarak, 2019 yılında hizmet yolunda teslim aldığımız memleketimizi, 2029 yılına doğru ilerleterek, Mehmet Yarka başkanımızın Belediyecilik hizmetindeki rolü ve güveniyle devam ettireceğiz. Başkanımızı dün de bugün de gelecekte de yalnız bırakmayacağız. Memleketini seven gençler, 2019 yılında öyle bir şey yaptı ki yıkımdan sonra çaresiz kalan bir şehri yalnız bırakmadı ve bırakmayacaktır. Mehmet Başkanımıza hizmet yolunda, güveniyor ve inanıyoruz, şu anda olduğu gibi 31 Mart seçimlerinde de Başkanımızı yalnız bırakmayacağız. Biz Şırnak gençleri olarak Başkanlığınız süresince hizmet gören, gönlümüzün incisi, Şehri Nuh’umuzu size teslim ediyor, sizi de Şırnak’a emanet ediyoruz. Sizden bir söz istiyoruz. Seçim gününe kadar göğsünüzdeki çiçeği cebinize koymanız ve bu çiçeğimizle seçim çalışmalarınızı yapmanız. Nereye giderseniz gidin, Şırnak gençleri bana bu çiçeği teslim ettiğini, bu çiçeğin anlamıyla, size uğur getirmesini temenni ediyoruz” dedi.

AK Parti Belediye Başkan Adayı Mehmet Yarka ise; “ Bundan 5 yıl önce seçimlerden 3 gün önce yine böyle kalabalık bir grup genç gelmişti. Vermiş oldukları destekle ben o zaman demiştim, bu iş bitmiştir. Yine söylüyorum bu iş bitmiştir. Ama rehavete kapılmadan kapı kapı dolaşıp çalışmaya devam edeceğiz. Bana kucak dolusu çiçekler attınız, beni çok duygulandırdınız. bana verdiğiniz çiçeği öpüp cebime koyuyorum. 31 mart gecesi çıraıp sizlere göstereceğim. 2019 seçimlerinden beri söylüyorum, kadınlarımız ve gençlerimiz benim için ön plandadır. Bu gençlerin umudu Mehmet Yarka, Mehmet Yarka bun gençlere kurban olsun. Sizler bana çiçek verdiniz, Allah nasip ederse bu 5 yıl içinde Şırnak’ı çiçek gibi yapacağım. Bana 5 yıl daha devam şansı verildiğinde namusum ve şerefim üzerim yemin ederim sadece Şırnak’ın ve bu gençlerin önünü açmak için çalışacağım. Çünkü bu gençlerimiz bir çok sıkıntılar çekti. Bize reva mı bu? Ama görüyorum son 5 yıldır milletin yüzü gülüyor. Millet ben evimde rahat yatıyorum diyor. Saha çıktığımızda gittiğimiz 12 mahallenin tamamında kadınlarımız, bacılarımız, çocuklarımız gelip sarılıyorlar bize. Bu sevgidir. Bu sevginin emaresidir. Bu çalışmanın emaresidir. Bugüne kadar hizmet siyasetinin eli değmemiş Şırnak’a maalesef. Millet hizmete susamış. Niye bizim batıdaki illerden ne farkımız var. Bizim insanımızın batıdaki insanlardan ne farkı var. kendimiz göbeğimizi keseceğiz. Kendimiz sıkıntıları gidermek için el ele vereceğiz. Bunda güç birliği lazım. Sizin burada göstermiş olduğunuz güç birliği bizi daha da kamçılayacak. Bizim bu gençlere iş istihdam yaratmamız lazım. Şırnak’ta TPAO, Hastane, seracılık ve tekstil olmak üzere bir çok alanda yatırım müjdesini şimdiden veriyorum. Bana bugün göstermiş olduğunuz destek bana çok moral verdi. 2019 seçimlerinde galip geldikten sonra şunu dedik ‘bize oy veren vermeyen herkes oy vermiştir’. Bundan sonraki çalışmalarımızda böyle olacak” dedi.
konuşmaların ardından gençler Belediye Başkan Adayı Mehmet Yarka ile haley çektiler.

dsc00287.jpg

dsc00294.jpg

dsc00298.jpg

dsc00302.jpg

dsc00314.jpg

dsc00324.jpg

dsc00325.jpg

dsc00330.jpg

dsc00348.jpg

dsc00337.jpg

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.