Şırnaklı kadınlar Üretiyor: Ülkenin Dört Bir Yanına Gönderiliyor

Şırnaklı kadınlar atölyelerde ürettikleri ürünleri ülkenin dört bir yanına göndererek geçimlerine katkıda bulunuyor.

Şırnak'ın Uludere ilçesinde, kadınlar ADEM ile iş imkanı buluyor. Halk Eğitim ve ADEM'de eğitim alan kadınlar, usta öğreticilik belgesi alarak kendi işlerini kuruyor. Yüzlerce kadın çeşitli kurslarda eğitim aldıktan sonra ürettikleri el emeği ürünleri, ülkenin dört bir yanına sosyal medya aracılığıyla pazarlıyorlar. ADEM'de bulunan yüzlerce kursiyer, günde 5 saat çalışarak çeşitli ürünler ortaya çıkarıyor.

aw151142-05.jpg Şırnaklı Kadınlar

El sanatları usta öğreticisi Mevlide Altürk, kursiyerlere filografi sanatı başta olmak üzere birçok el sanatını öğretiyor. Altürk, "Burada ürettiğimiz ürünler ülkenin dört bir yanına gönderiliyor. Özellikle filografi üzerinde yoğunlaşıyoruz ve sipariş üzerine tablolar yapıyoruz. Kursiyerlerimizden çok olumlu geri dönüşler alıyoruz. Hem kendileri keyifli vakit geçiriyor hem de aile bütçesine katkı sağlıyorlar. Duvar ve takım logoları gibi çeşitli ürünler de yapıyoruz" şeklinde konuştu.

aw151142-08.jpg Mevlide Altürk

Kursiyerlerden Gülbahar Tong ise 15 kişiyle birlikte eğitim aldıklarını belirterek, "Burada el işleri yapıyoruz ve ürünlerimizi sosyal medyada satışa sunuyoruz. Hem keyifli zaman geçiriyoruz hem de ek gelir elde ediyoruz. Bu ortam, adeta kadınlar için bir buluşma noktası gibi" dedi.

aw151142-06.jpg

aw151142-07.jpg

aw151142-01.jpg

aw151142-09.jpg

Kaynak:İHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum