Şırnaklı Kadınların Geçim Kaynağı Oldu: Siparişlere Yetişemiyorlar

Şırnak'ta ters lale nakışlı tablo ve tepsiler yoğun ilgi görüyor. Kadınların geçim kaynağı olan ters lale ürünleri yurt dışına gönderiliyor. Kadınlar ürettikleri ile siparişlere yetişemediğini belirtti.

Şırnak'ta ters lale nakışlı tablo ve tepsiler yoğun ilgi görüyor. Kadınların geçim kaynağı olan ters lale ürünleri yurt dışına gönderiliyor.
Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde Aile Destek Merkezinde (ADEM) kadınların yaptığı el emeği göz nuru ürünler yurt dışına gönderiliyor. Bölgenin simgesi olan ters lale çiçeğini nakışlarla tablo, çanta ve tepsi yaparak üreten kadınlar siparişlere yetişemiyor.

kdin-2.jpg Şırnaklı Kadınlar

Sabriye Parspancı'nın hayata geçirdiği nakışlı ürünler 2 bin lira ile 5 bin lira arasında satılıyor. 7 günde yapılan ters lale tepsi ve tablolar sipariş üzeri ülkenin dört bir yanına gönderiliyor. ADEM koordinatörü Sevilay Ataman kursiyerlerin yaptığı ürünleri yurt dışına kadar gönderdiklerini söyledi.

kadin.jpg Şırnaklı Kadınlar


Usta öğretici Sabriye Parspancı 2 yıl önce bu işe başladığını ve çok güzel bir çalışma yaptığını söyledi. Parspancı, "İki yıl önce burada kaymakamımız sayesinde bu işi yapmaya başladık. Laleş yaylamızda yetişen ters lale çiçeğini nakış haline getirdik. 7 gün içerinde yapıyoruz. Bunların satışı çok güzel oluyor, yurt içi, yurt dışı bir çok sipariş aldık.

kadinnn.jpg Dikiş Nakış

Sipariş vermek isteyen olursa onlara da göndeririz" dedi.

kadin-6.jpg Tablo ve Tepsiler
kadin-5.jpg Tablo ve Tepsiler

Kaynak:İHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.