ŞIRNAKLI KADINLARIN HDP ÖNÜNDEKİ EYLEMİ DEVAM EDİYOR

ŞIRNAKLI KADINLARIN HDP ÖNÜNDEKİ EYLEMİ DEVAM EDİYOR

Şırnak'ta çocukları PKK terör örgütü tarafından dağa kaçırılan anneler, şehit ve gazi yakınları ile Şırnaklı kadınlar HDP İl Başkanlığı önünde eylem yaptı. PKK'lı teröristlerce dağa kaçırılan çocuklarının fotoğraflarını taşıyan aileler, "Kahrolsun PKK, ka

Şırnak'ta çocukları ve yakınları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan aileler, Şırnaklı kadınlar ile şehit ve gazi yakınları Şehit Üsteğmen Mehmet Esin Caddesi'nde gerçekleştirdikleri yürüyüşün ardından HDP İl Başkanlığı önüne gelerek protesto eylemi yaptı.

Yoğun güvenlik önlemleri altında ellerinde Türk bayrakları ile HDP il binası önüne gelen kadınlar, terör örgütü PKK'ya ve HDP'ye tepkilerini dile getirdi. Ellerinde Türk bayraklarıyla 'Şırnaklı kadınlar hesap soruyor' 'Teröre geçit yok' yazılı dövizler ve PKK'lı teröristlerce dağa kaçırılan çocuklarının fotoğraflarını taşıyan aileler, "Kahrolsun PKK, Kahrolsun HDP" "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları attı.

Şırnaklı kadınların bu haftaki eylemi de yine HDP'liler tarafından engellenmek istenildi. HDP il binası önüne gelen kadınlar, HDP’liler tarafından parti binasındaki ses sistemiyle yüksek tonda müzik çalıp, slogan atarak engellenmeye çalışıldı.

Engellemeye rağmen kadınlar, HDP il binası önünde teröre tepkilerini dile getirdi.       Eşi Selman Bilir ve abisi Abdulmutalip Hanedan’ı 9 mayıs 2009’da PKK terör örgütü tarafından yola döşenen mayının patlaması sonucu kaybeden Zübeyde Bilir; “Şuanda çocuklarını isteyen annelerin 7’inci haftasındayız. Zorla çocukları dağa götürülen annelere destek amaçlı biz bugün buradayız. Çocuklarını zorla dağa götürdüler. Ben şehit eşi olarak bu kadınların artık HDP’den çocuklarını istemesinin zamanın geldi. Ve çocuklarını HDP’den istiyorlar. 9mayıs 2009’da eşim ve abim aynı anda şehit edildiler. Artık bunun hesabını vermenin zamanı geldi artık. Zorla çocukları dağa götürülen annelerin çocuklarının haklı davalarında onların yanındayız. Değil 7 hafta 7 bin hafta geçse o çocuklar gelmediği sürece biz buradayız. Ve bunun hesabını HDP verecek. Çünkü PKK’nın siyasi uzantısı HDP’dir. Herkeste bunun farkına varmalı artık” dedi. 

7 yıl önce 15 yaşındayken kaçırılan oğlu Metin için HDP önüne geldiğini söyleyen Emine Üstek, bu eylemlerini sürdürmekte kararlı olduğunu söyledi. Üstek, “Ben oğlumu istiyorum. Kurban bayramının 2’inci günü oğlumu götürdüler. Oğlum neredeyse gelmesini istiyorum. Ben oğlumu HDP’den istiyorum neredeyse gelsin. Ayaklarım beni taşıyana kadar buraya gelip oğlumu isteyeceğim. Her Perşembe” dedi.

Dağa kaçırılan Doğan Arslan’ın annesi Hamdiye Arslan; “çocuklarımızı istiyoruz. Çocuklarımız küçüktür. Çocuklarımızı bize versinler. Zenginler fakirleri sattılar. Fakirlerin çocuklarını versinler. Bu çocuklar çarşının yolunu bilmezler nasıl dağa çıkarlar. Yaşadığımız sürece çocuklarımızın peşinde olacağız. Yüreğimizi yaktılar. Zenginler fakirleri dağa sattılar. Her hafta, yaşadığım sürece oğlumu bulmadan buraya geleceğim. Bizim çocuklarımızı dağa gönderiyorlar kendi çocuklarını okutuyorlar. Yeter artık yüreğimizi yaktıkları. Artık kimse ölmesin. Kan akmasın barış istiyoruz. Çocukları istiyoruz. Çocuklarımızı bize teslim etsinler” dedi.(

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.