Şırnaklı Milli Atlet Mikail Al, Paris 2024 Paralimpik Oyunları'na Katılacak

Şırnaklı Milli Atlet Mikail Al, Paris 2024 Paralimpik Oyunları'na Katılacak

Şırnaklı Milli Atlet Abdulselam İmük'ün ardından, İdilli ikinci Milli Atlet Mikail Al, 2024 Paris Paralimpik Oyunları'nda Türkiye’yi temsil edecek.

Şırnaklı Milli Atlet Abdulselam İmük'ün ardından, İdilli ikinci Milli Atlet Mikail Al, 2024 Paris Paralimpik Oyunları'nda Türkiye’yi temsil edecek. Paris’in ev sahipliğinde 28 Ağustos - 8 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan oyunlara katılma hakkı kazanan Mikail Al, büyük bir gururla hazırlıklarına başlamış durumda.

Paris 2024 Paralimpik Oyunları’na Giden Yol

Mikail Al, antrenörü Uğur Çakır'ın rehberliğinde, Paris 2024 için sıkı bir antrenman programı ile çalışmalarını sürdürüyor. Şırnaklı atlet, bu büyük organizasyona katılarak, Türkiye’nin paralimpik sporlar alanındaki başarısını daha da ileriye taşımayı hedefliyor.

Türkiye'nin Paralimpik Oyunlarındaki Gururu

Paris 2024 Paralimpik Oyunları’na Türkiye’den toplam 79 milli sporcu kota aldı. Bu sporcular arasında Golbol Kadın Milli Takımı ve Görme Engelli B1 Erkek Milli Futbol Takımı da yer alıyor. Atıcılık, eskrim, halter, kürek, masa tenisi, atletizm, okçuluk, tekvando, yüzme ve badminton branşlarında mücadele edecek olan milli sporcularımız, ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek için hazırlıklarına devam ediyor.

Paralimpik Oyunlar’da Türkiye’nin Başarısı

Paralimpik Oyunları için en çok kotayı bedensel engelli milli sporcularımız elde etti. Şu ana kadar bedensel engelli 51, görme engelli 21 ve özel sporculardan 7 milli isim, Paris 2024 için vize aldı. Bireysel branşlarda ise Türkiye, atletizm dalında 15 milli sporcu ile en fazla kotayı kazandı.

Tokyo 2020 Paralimpik Oyunları’nda büyük bir başarı göstererek 15 madalya kazanan Türkiye, bu başarısını Paris 2024’e taşıma hedefinde. Özellikle Golbol Kadın Milli Takımı ve diğer 11 sporcuyla Paris 2024 vizesini alarak, Türkiye’yi paralimpik sporlar alanındaki başarısını sürdürüyor.

m-001.jpg

Kota Alan Milli Sporcular

Türkiye’yi Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda temsil edecek milli sporcular arasında Mikail Al’ın yanı sıra şu isimler de yer alıyor: Abdullah Ilgaz, Abdullah Kayapınar, Abdullah Öztürk, Ali Öztürk, Alican Özcan, Aysel Önder, Aysel Özgan, Ayşegül Pehlivanlar, Bahattin Hekimoğlu, Besra Duman, Büşra Nur Tırıklı, Cevat Karagöl, Çağla Baş, Ebrar Keskin, Ebru Acer, Elif İldem, Emine Seçkin, Erhan Coşkuner, Esra Bayrak, Fatih Çelik, Fatma Damla Altın, Gamze Gürdal, Hakan Akkaya, Hakan Çevik, Halime Yıldız, Hamide Doğangün, Hatice Duman, Kübra Korkut, Mahmut Bozteke, Mehmet Sami Saraç, Merve Cansu Demir, Merve Nur Eroğlu, Meryem Betül Çavdar, Meryem Nur Tunuğ, Muhammed Khalvandi, Muhammet Atıcı, Muharrem Korhan Yamaç, Nazmiye Muratlı, Nesim Turan, Neslihan Kavas, Nil Mısır, Nurcihan Ekinci, Nurşen Şen, Oğuz Akbulut, Öznur Cüre, Rabia Cirit, Reyhan Taşdelen, Sadık Savaş, Seçil Er, Serap Demirkapu, Serkan Yıldırım, Sevgi Yorulmaz, Sevilay Öztürk, Sibel Çam, Sümeyye Boyacı, Turgut Aslan Yaraman, Uğur Yumuk, Umut Ünlü, Yağmur Şengül, Yavuz Papağan, Yiğit Caner Aydın ve Yiğit Dorukhan Bozkurt.

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum