Şırnaklı Öğrenci Mithat Aruç, Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası'nda Üçüncü Oldu!
24-25 Mayıs tarihlerinde Kars’ta gerçekleşen bu prestijli organizasyonda, Şırnak’ı temsil eden öğrenciler büyük bir başarıya imza attı.
Turnuvanın Gözdesi: Pentago Kategorisinde Üçüncülük
İdil Oymak İlkokulu öğrencisi Mithat Aruç, zeka ve stratejiye dayalı Pentago oyununda gösterdiği performansla Türkiye üçüncüsü olmayı başardı. Bu büyük başarı, hem ailesini hem okulunu hem de tüm Şırnak halkını gururlandırdı. Zorlu rakiplerle yarışan Mithat, soğukkanlılığı ve zekice hamleleriyle jüri ve izleyicilerin takdirini topladı.
Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası Nedir?
Milli Eğitim Bakanlığı destekli olarak her yıl düzenlenen Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası, öğrencilerin zihinsel gelişimini desteklemek amacıyla hayata geçirilen önemli bir etkinliktir. Bu turnuva, strateji, mantık yürütme, problem çözme ve dikkat geliştirme gibi alanlarda öğrencilere önemli kazanımlar sağlar. Ülke genelindeki binlerce öğrencinin katıldığı bu turnuvada dereceye girmek büyük bir başarı olarak kabul ediliyor.
Kaynak:Şilan BAHŞİŞ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.