ŞIRNAKLI ÖĞRENCİLER UZAYI KEŞFEDİYOR

ŞIRNAKLI ÖĞRENCİLER UZAYI KEŞFEDİYOR

Şırnak İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE birimi tarafından yürütülen “Yurdun Halleri’ projesi kapsamında öğrenciler ile ‘Göğe Bakalım’ etkinliği düzenlendi.

Etkinlikte öğrenciler Jüpiter, Satürn ve ay gözlemi yaptılar.

Şırnak İl Millî Eğitim Müdürlüğü AR-GE birimi tarafından yürütülen “Yurdun Halleri” projesi kapsamında Şükrü Geliş Fen Lisesi Erkek Öğrenci Yurdu öğrencileriyle “Göğe Bakalım” etkinliği düzenlendi. Öğrenciler kurulan teleskop ile Jüpiter, Satürn ve Ay’ı gözlemleme fırsatı buldu.

Türkiye’nin uzay araştırmalarına yaptığı yatırımlar ve projeler ile öğrencilerin gökyüzüne karşı ilgileri artmaya başladı. Etkinlik kapsamında görevli öğretmenler tarafından öğrencilere uzay ve gezegenler ile ilgili sunumlar yapıldı. Öğrenciler Uzay ve gezegenler ile ilgili merak ettiği konularda sorular sorarak meraklarını giderdi.

Yapılan sunum sonrasında yurt bahçesinde kurulan teleskop ile Jüpiter, Satürn ve Ay gözlemi yapıldı. Gözlem etkinliği öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü. Projenin 2022-2023 eğitim-öğretim yılının sonuna kadar devam edeceği ve gökyüzü gözlemlerinin köy okullarında da başlatılacağı belirtildi.

Baran Kayar isimli öğrenci; “bugün burada bilim söyleşişi ve astronomi ile ilgili güzel bilgiler öğrendik. Özellikle astronomi nerden çıkmış? İlk takvimlerden aldılar. Onsan sonra Albert Einstein’ın kuantum teorisine kadar ilerledik. Ve her şeyi detaylı bir şekilde öğrendik. Ve en son bu akşamda uygulamalı bir şekilde teleskop ile Jüpiter’i seyrediyoruz. Bu konuda çok mutluyuz. Şırnak Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ar-Ge takımına bundan dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Şükrü Geliş Fen Lisesi 11’inci Sınıf öğrencisi Veysi Korkut; “Bugün burada unutulmaz bir an yaşadık. Bizim içinde bir ilk oldu. Bir uzay gözlem etkinliğini ilk defa yaşıyoruz. Bizim hayatımızda bir ilk oldu. Doğu’daki birçok kişiden şanslı olduğumuzu düşünüyorum. Umarım devamı gelir diğer görmeyen arkadaşlarımızda görür” dedi.

sirnakli-ogrenciler-uzayi-kesfediyorfg.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.