Şırnaklı Öğrencilerden Aşçı Ali Usta’ya Unutulmaz Veda

Şırnaklı Öğrencilerden Aşçı Ali Usta’ya Unutulmaz Veda

Şırnak Nazmiye Demirel Kız Meslek Lisesi’nde 10 yıldır görevli olan Ali Yumak emekliliğe ayrıldı. 47 yıllın meslek hayatının son gününde öğrenciler Yumak’a unutulmaz bir veda gerçekleştirdi.



1998 yılından beri milli eğitim müdürlüğü bünyesinde aşçı olarak çalışan Ali Yumak 2014 yılında Nazmiye Demirel Kız Meslek Lisesi’nde görevlendirildi. 10 yıldır sevgisini katarak öğrencilere yemek yapan Ali yumak 16 ekimde emekli olmak için dilekçe verdi. Son günde öğrencilere verdiği sözü yerine getirerek onlara döner yaptı. Okul müdürün imza bahanesiyle çağırdığı Ali Yumak imzasını attıp yönetim ile vedalaştı. Kapıdan çıkarken öğrenciler tarafından sevgi çemberine alındı. Müdürün odasından okul kapısına kadar alkışlarla uğurlanan Ali Yumak’ın o videosu sosyal medyada büyük beğeni topladı.

Aşçı Ali Usta’nın Duygusal Anları

Ali Yumak, yaptığı açıklamada, "1998 yılından beri Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde aşçı olarak görev yapıyorum. Farklı okullarda çalışarak öğrencilere hizmet verdim ve son olarak Nazmiye Demirel Kız Meslek Lisesi’ne atandım. Burada, kız öğrenciler ve taşımalı eğitim kapsamında gelen öğrencilere severek yemek yaptım. Yemeklerim her zaman idareciler tarafından beğenildi. Öğrencilere her zaman temiz olmalarını ve yemek yapmayı öğrenmelerini söyledim. Onlar bizim çocuklarımız gibi. Son günümde de onlara döner yaptım. Döneri yedikten sonra hiçbir şeyden haberim yoktu, sadece mutfaktaki arkadaşlarla vedalaşacaktım. Ancak müdür bey imza bahanesiyle beni çağırdı ve kahve içtikten sonra vedalaştık. Kapıyı açtığımda ise bu karşılamayla karşılaştım. O an kelimeler boğazımda düğümlendi, ağlamamak için kendimi zor tuttum. Böyle güzel bir ayrılığı Allah herkese nasip etsin," dedi.

Okul Müdürü’nden Ali Usta’ya Övgü Dolu Sözler

Nazmiye Demirel Kız Meslek Lisesi Müdürü Kerem Batmaz, Ali Usta’nın mesleğine duyduğu sevgi ve öğrenciler üzerindeki etkisinden övgüyle bahsederek, "Ali Usta ile 7 yılı aşkın bir süre beraber çalıştık. Kendisi gerçekten işini severek yapan ve ilimizde değer gören bir aşçıdır. Yaptığı yemeklerdeki lezzeti, sevgisini katmasına bağlardı. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz her zaman onun yemeklerini beğenirdi. Ali Usta, ilimizde bir marka haline geldi. Yemek ustası dendiğinde akla gelen ilk isim o olurdu. Emekliliğe ayrılma isteğini biz de saygıyla karşıladık ve ona unutulmaz bir veda hazırladık. Sosyal medyada bu tarz videoların yaygın olduğunu biliyorduk, ancak böyle bir veda yapmamız tamamen onun hak ettiği bir jestti. Aldığımız olumlu tepkiler, onun ne kadar sevildiğini bir kez daha gösterdi," diye konuştu.

Öğrencilerden Ali Usta’ya Baba Gibi Veda

Öğrenciler ise Ali Usta’nın ayrılmasından dolayı duydukları üzüntüyü dile getirdi. Öğrencilerden biri, "Ali Usta bizim için adeta bir baba gibiydi. Bize her zaman çok iyi davrandı, babamızın yokluğunu bize hiç hissettirmedi. Şu anki yemekler güzel olsa da Ali Usta’nın yemekleri bambaşkaydı," şeklinde konuştu. Öğrenciler, Ali Usta’nın emekliliğe ayrılmasının ardından onun sıcaklığını ve yemeklerinin lezzetini özleyeceklerini belirtti.

Ali Yumak’ın emekliliği, sadece öğrenciler değil, tüm okul personeli için büyük bir kayıp olarak görülüyor. Nazmiye Demirel Kız Meslek Lisesi’nde görev yaptığı süre boyunca hem yemekleriyle hem de samimi tavırlarıyla herkesin gönlünde taht kuran Ali Usta, kendisine yapılan bu veda ile duygusal anlar yaşadı.

dsc03998-001.jpg

dsc04003-001.jpg

dsc04007-001.jpg

dsc04009-001.jpg

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum