Şırnaklı Öğrencilerden Gurur Verici Gelişme: Avrupa'da 1 Ay Boyunca Staj Yaptılar

Şırnaklı Öğrencilerden Gurur Verici Gelişme: Avrupa'da 1 Ay Boyunca Staj Yaptılar

Şırnak Mesleki Eğitim Merkezi'nin Motorlu Araçlar Teknolojisi bölümünde eğitim alan 16 öğrenci, Erasmus+ Programı çerçevesinde Avrupa'da staj yapma fırsatı buldu.

Şırnak Mesleki Eğitim Merkezi, Motorlu Araçlar Teknolojisi öğrencileri, "Çıraklıktan Ustalığa, Güzergah Avrupa" adlı Erasmus+ Programı projesi kapsamında 4 öğretmen eşliğinde Avrupa'da staj yapma şansı elde etti. Öğrenciler, bu kapsamda bir ay boyunca Almanya'nın Berlin şehrinde araç yönetim sistemleri ve elektronik kontrol ünitelerinin ayar, bakım ve onarımı konularında pratik yapma imkanı buldular.

staj-almanya.jpg staj-almanya.jpg

ATİ KFZ ve ISI Autopro gibi işyerlerinde çalışan öğrenciler, araçlardaki elektronik kontrol ünitelerinde bilgi işleme, veri iletim yöntemleri, araç haberleşme ağ sistemleri, Selenoid Valfli, Piezo Elektriksel, Piezo Hidrolik ve statik, dinamik, mekanik kontroller gibi konularda mesleki yeterlilik kazandılar. Ayrıca, öğrenciler İngilizce dil becerilerini geliştirerek Avrupa kültürüne de yakından tanıklık ettiler.

stajjj.jpg stajjj.jpg

Staj programı, "Çıraklıktan Ustalığa, Güzergah Avrupa" projesi kapsamında gerçekleştirildi ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklendi. Projenin başarıyla tamamlanmasıyla birlikte, proje ekibi Türkiye Ulusal Ajansı'na teşekkürlerini iletti.

staj-6.jpg

staj-3.jpg

staj.jpg

sats.jpg

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.