Öğrencilerden Türkiye Rekoru Kıran Şırnak'taki Petrol Sahasına Ziyaret

Öğrencilerden Türkiye Rekoru Kıran Şırnak'taki Petrol Sahasına Ziyaret

Günlük üretimin 35 bin varili geçtiği Şehit Esma Çevik Sahasını Cizre Kaymakamı ve Beledieye Başkan Vekili Nazlı Demir ile Şırnaklı öğrenciler ziyaret etti.

Şırnak Gabar Dağı bölgesinde, yeni açılan kuyularla birlikte her gün petrol üretimi artırılıyor. Açılan 28 kuyuda günlük 35 bin 61 varil petrol üretim seviyesine ulaşan TPAO’ya toplumun her kesiminden ziyaretçi gidiyor. 2024 yılı hedefi 100 bin varil olarak belirlenen Şehit Esma Çevik Petrol sahasının son ziyaretçileri Cizre Kaymakamı/Belediye Başkan Vekili Nazlı Demir ve Şırnaklı Öğrenciler oldu.

Cizre İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nazlı Demir Şırnaklı öğrenciler ile , Gabar Dağı'nda bulunan "Şehit Esma Çevik Petrol Üretim Sahası"nı ziyaret etti. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) yetkilileri eşliğinde gerçekleşen ziyarette, öğrencilere petrol kuyusu ve üretim süreci hakkında detaylı bilgi verildi. Gabar Dağı'nda bulunan petrol sahasını gezen öğrenciler, sahanın önemini ve üretim sürecini yerinde gözlemleme fırsatı buldular. Aynı zamanda, petrol mühendisliği ve jeoloji alanlarında kariyer düşünen gençler için bu ziyaret büyük bir ilham kaynağı oldu.

Ziyaretin ardından Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nazlı Demir, yaptığı açıklamada, Gabar Dağı'nda bulunan petrol sahalarının ülkenin enerji ihtiyacını karşılamada ve ekonomik kalkınmada önemli bir rol oynadığını belirtti. Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Demir; “ Gençlerimiz için ilham kaynağı olmasını hedeflediğimiz; enerjide dışa bağımlılığımızı azaltacak, cari açığımızı düşürerek üretime istihdama katkı sağlayacak, Türkiye Yüzyılının inşaasında önemli rol oynayacak, gurur abidemiz Gabar Dağında bulunan petrol üretim sahalarını gezerek yetkililerden ve mühendislerden bilgi aldık. Petrol şehri Şırnak’tan çıkacak petrol mühendisleri, jeoloji mühendisleri bu sahalarda ülkemizin geleceğine hizmet edecek Allah’ın izniyle. Gurur duyuyoruz ülkemizle, devletimizle ve aziz milletimizle” dedi

1.jpg

a-2.jpg

a-3.jpg

a-4.jpg

a-7.jpg

a-8.jpg

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.