Şırnaklı Öğrencilere Büyük Müjde: Vakıflar Burs Başvuruları Başlıyor!

Şırnaklı Öğrencilere Büyük Müjde: Vakıflar Burs Başvuruları Başlıyor!
Şırnaklı ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine burs desteği geliyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM), 2025-2026 eğitim öğretim yılı için ortaöğrenim burs başvuru tarihlerini açıkladı.

VGM’den yapılan açıklamaya göre, ortaöğrenim burs başvuruları 1 Ekim – 15 Ekim 2025 tarihleri arasında alınacak. Başvurular yalnızca www.vgm.gov.tr adresi üzerinden çevrimiçi olarak yapılabilecek.

Yükseköğrenim Bursu İçin Tarihler Bekleniyor

Önlisans ve lisans öğrencilerini kapsayan yükseköğrenim burs başvurularının tarihleri ise henüz netleşmedi. VGM, bu bursların başvuru takviminin 2025 yılı YKS ve DGS ek yerleştirme takvimine göre belirleneceğini duyurdu. Tarihler açıklandığında bilgiler yine kurumun resmi internet sitesi üzerinden paylaşılacak.

Kimler Başvurabilecek?

  • Ortaöğrenim bursu: İlkokul, ortaokul veya lisede eğitim gören, maddi durumu yetersiz öğrenciler.

  • Yükseköğrenim bursu: Üniversitelerin önlisans veya lisans programlarında okuyan ihtiyaç sahibi öğrenciler.

  • Yabancı uyruklu öğrenci bursu: Türkiye’de önlisans veya lisans düzeyinde eğitim gören yabancı uyruklu öğrenciler. (Başvuru tarihleri ayrıca duyurulacak.)

Başvuruları Kaçırmayın!

VGM yetkilileri, özellikle ortaöğrenim bursu için başvuruda bulunacak öğrencilerin 1-15 Ekim 2025 tarihlerini kaçırmamaları gerektiğini vurguladı. Tüm değerlendirme süreci ve sonuçlar yine www.vgm.gov.tr üzerinden takip edilebilecek.

2025-2026 VGM Burs Miktarı Ne Kadar?

2025 yılı ocak ayından itibaren; ortaöğrenim eğitim yardımı miktarı aylık 1250,00 TL, yükseköğrenim burs miktarı aylık 3000,00 TL, yabancı uyruklu öğrenci yükseköğrenim burs miktarı ise aylık 3000,00 TL olarak belirlenmiştir.

Kaynak:Haber merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.