Şırnaklı Sporculardan Balkan Galibiyeti

Şırnaklı Sporculardan Balkan Galibiyeti

Atletizm Balkan Dağ Koşuları Şampiyonasında Türkiye’yi temsil eden sporcu Zeynep Ertaş, U20 kategorisinde Balkan ikincisi oldu.

14 Mayıs 2023 tarihinde Karadağ ülkesinde yapılan 14. Atletizm Balkan Dağ Koşuları Şampiyonasında Türkiye’yi temsil eden Şırnak Gençlik Spor İl Müdürlüğü sporcusu Zeynep Ertaş, U20 kategorisinde Balkan ikincisi ve takım birincisi, Mervan Haykır Balkan dördüncüsü takım ve birincisi oldu.

Karadağ’ın Niksic kentindeki Balkan Dağ Koşusu Şampiyonası’nda Türkiye, 2 şampiyonluk, 2 ikincilik çıkarırken, toplam altı kürsüyle müsabakaları tamamladı.

Balkan Dağ Koşusu Şampiyonası’ndan Türkiye, iki altın, iki gümüş, iki bronz madalya ile yarışmalardan ayrıldı.

U20 erkekler mücadelesinde Abdulmeçit Açan, 6 bin metrelik parkuru 30.02.3 ile tamamlayarak Balkan şampiyonu oldu. Aynı Koşuda Ümran Bulut 30.20.09 ile ikinci, Mervan Hayır 3.02.0 ile dördüncü bitirirken Türkiye takım olarak puanla Balkan Şampiyonluğunu elde etti.

U 20 kadınlarda Zeynep Ertaş 35.51.1 ile ikinci olurken Gamze Altuntaş 35.56.3 üçüncü, Ceyda Pınar Melek 39.13.2 beşinci, Tuğba Çelik 42.43.1 ile on birinci olurken Türkiye takım halinde 10 puan ile Balkan Şampiyonluğunu elde etti.

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.