Şırnaklı Yetiştiricilere Toplamda 100 Bin Küçükbaş Hayvan Verilecek

Şırnaklı Yetiştiricilere Toplamda 100 Bin Küçükbaş Hayvan Verilecek

"Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var Projesi” kapsamında, Şırnak’ta küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin geliştirilmesi amacıyla projeden yararlanmak isteyen ve gerekli koşulları sağlayan üreticilere toplamda 100 bin küçükbaş hayvan dağıtılacak.

Vali Ali Hamza Pehlivan başkanlığında Vali Yardımcısı Murat Ekinci, İl Tarım ve Orman Müdür V. Hurşit Acar, Hayvan Sağlığı Şube Müdürü İdris Sanrı, Veteriner Hekimler ve Ziraat Mühendislerinin katılımıyla Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda bir süredir hazırlıkları sürdürülen "Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var" projesi hakkında gelinen aşama değerlendirildi.

         "Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var Projesi” kapsamında, Şırnak’ta küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin geliştirilmesi amacıyla geçtiğimiz yıl Şırnak Valiliği ile Ziraat Bankası Diyarbakır Bölge Başkanlığı arasında iş birliği protokolü imzalanmıştı.

         Protokole istinaden üretici Ziraat Bankası tarafından şartları uygun olan her bir yetiştiriciye 150 bin TL, 84 ay vadeli, 100 bin TL’si faizsiz kredi sağlanacak.

         Şırnak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, projeden yararlanmak isteyen ve gerekli koşulları sağlayan üreticilerden 900 başvuru alındı. Mayıs ayı içerisinde başvuru sahiplerine teslimatlar yapılmaya başlanacak.

         Şırnak’ın iklim ve coğrafyasına uygun türlerden oluşan toplamda 100 bin adet koyun, yetiştiricilere ulaştırılacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.