Şırnaklılar Müjde! Sokak Köpekleri Toplanıyor: Artık Sokakta Köpek Görmeyeceksiniz
Şırnaklı Vatandaşların sıklıkla şikayet ettiği sokak köpekleri sorunu nihayet çözüme kavuşuyor. Şırnak Valisi Birol Ekici, dün gerçekleştirilen mart ayı asayiş toplantısında; “Bu ay Silopi ve Cizre arasına bir geçici hayvan barınağı kurduk. Sokaklarda İçişleri Bakanlığımızın talimatı gereğince tüm sokaklarda sahipsiz, hasta, etrafına zarar veren, tehlikeli hayvan bırakmayacağız” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile harekete geçen İçişleri Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlıkları tüm illerde hayvan barınaklarının kurulması için valiliklere yazı gönderdi. Yapılan talimatlardan sonra harekete geçen Şırnak Valiliği İl Özel İdaresi Silopi İlçesi Hesena Köyü bölgesine ilk olarak 50 dönüm üzerine hayvan barınağı kurdu. Elektriğinden altyapısına, mamasından sokak hayvanların ihtiyaç duyduğu herşey tamamlandı. Yakın zamanda 2’inci etabına başlanacak olan projede toplamda 100 dönüm üzerine hayvan barınağı kurulmuş olacak.
İl Özel İdaresi tarafından kurulan hayvan barınağı ilk misafirlerini ağırlamaya başladı. Yakın zamansa Şırnak Merkez ve ilçelerinin tamamında sokak köpekleri yakalanıp bu barınağa götürülecek.
Barınaklarda bakımları yapılacak olan hayvanlar burada rehabilite edilecek ve bakım merkezinin daimi misafiri olacak.
Kaynak:Şilan BAHŞİŞ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.