Şırnaklıların 2023 Yılında En Çok Tuttuğu Takım Belli Oldu: İşte 81 İlin Taraftar Haritası

Şırnaklıların 2023 Yılında En Çok Tuttuğu Takım Belli Oldu: İşte 81 İlin Taraftar Haritası

Futbol Türkiye'deki vatandaşların en çok sevdiği spor dallarından bir tanesi. Bu kapsam da bir araştırma şirketi 81 ilde 4 büyük takım arasında hangisinin en çok taraftarı olduğunu belirlemek için bir anket düzenledi.Şırnak'ta bu anket içerisinde yer aldı

Socios.com tarafından hazırlanan Türkiye taraftarlık raporu, Şırnak ili dahil futbol severlerin tercihlerini detaylı bir şekilde açıkladı.

Dünyanın en büyük taraftar etkileşim platformu Socios.com tarafından hazırlanan Türkiye taraftarlık raporuna göre; Galatasaray taraftar sayısında 60 ilde birinci oldu. 81 il arasında Şırnak'ın da hangi takımı tuttuğu merak konusu oldu. İşte Şırnak ve 81 ilin taraftar haritası.

taraftar.jpg 3 BÜYÜK TAKIM

ŞIRNAK DAHİL 60 İLDE GALATASARAY 1. OLDU!

Yapılan araştırmada Şırnak dahil 60 ilde Galatasaray birinci oldu. Anket sonuçlarına göre Galatasaray taraftarları, Şırnak'ta da büyük bir farkla Fenerbahçe'nin önünde. Fenerbahçe takımı ise 81 şehir arasında 17 ilde birinci çıktı Beşiktaş Spor Kulübü ise 81 il arasında sadece 1 şehirde 1. olmayı başardı. Trabzonspor ise sadece kendi memleketi Trabzon'da rekor bir oyla birinci oldu.

60 İLDE ASLAN BİRİNCİ

Türkiye’nin 81 ilinde 50 bine yakın futbolseverin katıldığı Socios.com Taraftarlık Anketi’nde “Taraftar olduğunuz takım hangisi?” sorusuna verilen yanıtlar verildi. Verilen yanıtlarda “Galatasaray” ilk sırada yer aldı. 81 ilin 60’ında Galatasaray en çok desteklenen takım olurken, sarı-kırmızılıları 17 ildeki birincilik ile Fenerbahçe takip etti.

galata-saray.jpg Galatasaray NEF Stadyumu

Yüzde 87,7 rekor oran ile Trabzon ilinde birinci olan Trabzonspor, Türkiye’de en yüksek oranda kendi şehrinde desteklenen takım oldu. Trabzon’dan sonra şehrin futbol takımını yüzde 36,03 oranla destekleyen Eskişehirsporlular Eskişehir ilinde birinci olurken, yüzde 34,20 oran ile Sivasspor taraftarları Sivas ilinde birinciliği kimseye kaptırmadı.

Türkiye'de şehirler hangi takımlı? İşte il il taraftar haritası

taraftar-haritasi.jpg Türkiye Taraftar Haritası

4 büyüklerden Beşiktaş’ın birinci olduğu tek il ise Iğdır oldu. Iğdır’da Beşiktaş az bir farkla Galatasaray’ın önünde yer alarak, yüzde 36,54 oranla şehrin birinci takımı seçildi. Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki ezeli rekabette, İstanbul ilinde yüzde 38,9 oranla Galatasaray birinci olurken, İzmir’de yüzde 34,3 oranla Fenerbahçe birinci oldu.

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.