Şırnak'ta 1 PKK'lı Sağ Olarak Ele Geçirildi! Yakalanma Anı Kamerada

Şırnak'ın Güçlükonak ilçesinde Fotokapanla tespit edilen örgüt mensuplarına yönelik yapılan operasyonda 1 PKK'lı sağ olarak ele geçirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya; Şırnak ve Diyarbakır'da 1'i kırmızı, 1'i gri kategoride olmak üzere 2 PKK'lının etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

BİRİ SAĞ OLARAK YAKALANDI

Yerlikaya'nın açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "Şırnak İli Güçlükonak ilçesi kırsalında J-SİHA desteğinde Şırnak İl Jandarma Komutanlığı, JOPER, JÖH ve Jandarma Komando Karma Timlerinin katılımı ile icra edilen Şehit Teğmen İsmail Can AKDENİZ operasyonu kapsamında Bakanlığımızca Terörden Arananlar Kırmızı Kategori'de aranma kaydı bulunan Sözde BOTAN Sorumlusu ve aynı zamanda GABAR Eyalet Sorumlusu olarak faaliyet yürüten Ercan Serhat (K) Reis GÜLTÜRAN adlı terörist çıkan çatışmada silahı ile birlikte SAĞ OLARAK yakalanmıştır. Teröristin Şırnak ilinde 2016-2022 yılları arasında, (7) güvenlik görevlisinin şehit edildiği ve (20) güvenlik görevlisinin yaralandığı (7) eylemin talimatını verdiği tespit edildi.

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.