Şırnak'ta 1500 kınalı keklik doğaya salındı

Şırnak'ta 1500 kınalı keklik doğaya salındı

         Şırnak'ta Namaz Dağı bölgesi ve İdil ilçesinde kınalı keklik popülasyonunu artırmak amacıyla 1500 kınalı keklik doğaya salındı.

         Şırnak Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'nce, bölgede popülasyonlarının artırılması amacıyla Vali Osman Bilgin, DKMP Bölge Müdürü Hacı Ahmet Çiçek, DKMP Şırnak Şube Müdürü Orhan Kalay’ın katıldığı törenle 1500 kınalı keklik doğaya salındı.

         Vatandaşları doğal hayatı korumak için duyarlı olmaya davet eden Vali Osman Bilgin, "Şırnak’ımız Namaz Dağı, Besta, Şenoba, Kato dağı ile birlikte Türkiye’nin eşsiz güzelliklerini barındıran bir cennet köşesi. Bu faaliyetlerle özellikle yaban hayatının, doğanın korunması ile ilgili bölge müdürlüğümüzün koordinesinde, vatandaşlarımızın büyük desteği ile doğal varlığın devamı ile ilgili çok önemli çalışmalar yapıyoruz. Vatandaşlarımızı da doğal hayatı korumak için duyarlılığa davet ediyoruz" dedi.

         Keklik salınımının ardından yaralı bir şekilde 6 ay önce doğa DKMP Şırnak Şubesi tarafından teslim alınarak tedavileri yapılan 2 kara çaylak ve bir kızıl şahin de doğaya salındı.

aa-28059445-13-t.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.