Şırnak’ta 172 ekip, 891 personel kısıtlamada görev yaptı

Şırnak’ta 172 ekip, 891 personel kısıtlamada görev yaptı

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında uygulanan hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasında kurallara uyulduğu gözlendi. Şırnak’ta 172 ekip ile 891 personel görev aldı.

İçişleri Bakanlığının genelgesi doğrultusunda Cuma günü saat 21.00'de itibaren başlayan sokağa çıkma kısıtlamasına Şırnak’ta genel olarak vatandaşların uyduğu görüldü.

Yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele önlemleri kapsamında İçişleri Bakanlığının genelgesi doğrultusunda cuma günü saat 21.00'den, pazartesi günü saat 05.00'e kadar devam eden sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle Türkiye genelinde olduğu gibi Şırnak’ta da sakin geçirdi.

Sokak ve caddelerde, genelge doğrultusunda dışarı çıkmalarına izin verilen az sayıda vatandaşın olduğu gözlendi. Polis ekipleri, belirli noktalarda denetim gerçekleştirirken, durdurulan araçlardaki vatandaşların izin belgeleri kontrol edildi.

Büyük bir sessizliğin yaşandığı cadde ve sokaklar, parklar, sokak hayvanlarına kaldı.

Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan haftasonu gösterilen hassasiyetin önümüzdeki günlerde de gösterilmesini istedi.

İl genelinde 172 ekip, 891 personelin kısıtlama boyunca görev yaptığını belirtten Vali Pehlivan; “Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu hafta sonu Şırnak ilimiz genelinde; Emniyet, Jandarma, Belediye ve diğer kurum personelinden oluşan 144 Ekip ve 790 Personel, Vefa Sosyal Destek Gruplarında 28 Ekip, 101 Personel olmak üzere toplamda 172 Ekip, 891 Personel görev yaptı ve büyük ölçüde sorunsuz bir süreç geçirdik. Denetleme Ekiplerimiz ve Vefa Sosyal Destek Gruplarımızdaki görevlilerimize, duyarlılık gösteren vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Şimdi aynı hassasiyeti önümüzdeki günlerde de gösterelim ve koronavirüs ile mücadeleyi birlikte kazanalım” dedi.

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.