Şırnak’ta 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı

Şırnak’ta 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla törenler düzenlendi.

Şırnak Valiliği'nce 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, sabah Atatürk anıtına çelen konulması ile başladı. Program daha sonra Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kapalı spor salonunda düzenlenen programlar ile kutlandı.

Programa Vali Osman Bilgin, Belediye Başkanı Mehmet Yarka, 23’üncü Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Halil Soysal ve vatandaşlar katıldı. Buradaki protokol defler eşliğinde söylenen şarkılar ile karşılandı.

Protokol üyelerinin öğrenciler ve vatandaşların bayramını kutlaması ile devam eden programda konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdullah Ayar, “19 Mayıs 1919 türk tarihine değil dünya tarihine çok önemli mesajlar veren günlerden bir tanesi. O gün Atatürk Samsun’a çıkarak bütün dünyaya şu mesajı vermiştir. Şanlı Türk devletinin hiçbir şekilde boyunduruk altına girmeyeceğini, ilelebet vatanımı, milletini namusunu korumak için canını, kanını vermekten hiçbir zaman çekinmeyeceğini gösteren çok önemli bir gün. Yapılan konuşmaların ardından şiir okundu, Jimnastik, Sanat topluluğu gösterisi yapıldı. O gün verilen mesajlar bugünde veriliyor. Ülkemize bayrağımıza kimse göz dikmesin. Hiç kimse cesaret etmesin, o gün ne isek bugün aynı şekilde aynı kararlılık ve duruş ile milletimiz devletimiz dimdik ayakta. Ayakta olmaya devam edecek” dedi

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Ve Gençlik Spor Bayramı programı kapsamında şiir, kompozisyon ve spor müsabakalarında dereceye girenlere ödül verilmesi ile sona erdi.

img-9890.jpgimg-9862.jpgimg-9869.jpgimg-9870.jpgimg-9903.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.