Şırnak'ta 217 Hektarlık Alanda 4,5 Milyar Lira Değerinde Yeni Yatırım Yapılacak

Şırnak'ta 217 Hektarlık Alanda 4,5 Milyar Lira Değerinde Yeni Yatırım Yapılacak

Şırnak'ın İdil ilçesinde yeni bir yatırım projesi hayata geçirilecek. İsdemir şirketi elektrik ihtiyacını karşılamak amacıyla 217 hektarlık alanda 4,5 milyarlık bir GES projesini hayata geçireceğini duyurdu.

İsdemir, elektrik ihtiyacını karşılamak için İdil ilçesinde büyük bir adım atıyor. Enerji Günlüğü'nde yer alan habere göre, Şirket, Şırnak'ta 4,5 milyar lira değerinde devasa bir güneş enerji santrali kuracak. Bu adım, hem enerji ihtiyacını karşılamak hem de sürdürülebilir bir gelecek için önemli bir adımı temsil ediyor.

Yatırım Detayları

İsdemir, Çorum ve Diyarbakır'da güneş enerji santralleri kurarak enerji üretimine yönelik stratejisini genişletiyor. Şimdi ise Şırnak'ta kurulacak güneş enerji santrali ile bu stratejiyi güçlendiriyor. 217 hektarlık bir alanda kurulacak olan İsdemir Şırnak Güneş Enerji Santrali, 130 MW kurulu güce sahip olacak. Bu proje, 4,5 milyar lira değerinde bir yatırımı ifade ediyor.

Teknoloji ve Verimlilik

Güneş Enerji Santrali, 550 Wp gücünde 347 bin 274 adet panel ile donatılacak. Bu paneller, monokristal half-cut fotovoltaik modüller kullanılarak üretilen doğru akım elektrik enerjisini elde edecek. Ardından, eviriciler yardımıyla bu enerji alternatif enerjiye dönüştürülecek. Bu teknolojik altyapı, santralin yıllık yaklaşık 329 milyon kWh elektrik üretme kapasitesine sahip olmasını sağlayacak.

ges.png

Ekonomik ve Çevresel Etkiler

İsdemir Şırnak Güneş Enerji Santrali, ekonomik ömrü 25 yıl olarak planlanmış bir yatırımdır. Bu süre zarfında, sadece enerji üretmekle kalmayacak, aynı zamanda çevresel etkileri minimize ederek sürdürülebilir bir geleceğe katkı sağlayacak. Ayrıca, üretilen elektrik, İskenderun Demir ve Çelik A.Ş'nin kendi elektrik tüketimi için kullanılacak, böylece şirketin enerji ihtiyacını karşılamak için yenilenebilir enerjiye olan bağımlılığı azalacak.

İsdemir'in Şırnak'taki bu dev yatırımı, sadece şirketin değil, aynı zamanda Türkiye'nin enerji sektöründeki dönüşümüne de önemli bir katkı sağlayacak.

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum