Şırnak'ta 3 projenin protokol imza töreni yapıldı

Şırnak'ta 3 projenin protokol imza töreni yapıldı

Şırnak'ta "Var Olan Bağların Geliştirilmesi", "Aydınlık Yarınlar Projesi" ve "Şırnak Yayla Kültürünün Yaşatılması" projesinin protokol imza töreni yapıldı.

Vali Osman Bilgin, Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen törende, kentin artık her yönüyle, tarımıyla, sanayisiyle, turizmiyle, sporuyla, gençliğiyle öne çıkan bir il olduğunu ve bu değişimin anlatılması gerektiğini söyledi.

Şırnak'ta arıcılığın geliştirilmesi, bal ve benzeri gibi ürünler için çalışmalar yapıldığını kaydeden Bilgin, bu tarz çalışmaları artırmak istediklerini belirtti.

Kentin özelinde üzüm ve üzüm bağlarının çeşitlerinin gelişiminin çok önemli olduğunu ifade eden Bilgin, "Turizm alanlarının değerlendirilmesi ve tanıtılması, istihdam alanlarının oluşturulması ve üretim tesislerinde istihdamın sağlanması önemli. Şırnak ve Cizre sanayi bölgesi ile Silopi tekstil kent başta olmak üzere istihdam açısından çok önemli kazanımlar sağlayacağız." dedi.

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Vekili Mehmet Açıkgöz de, bölgenin kalkınması için ekonomik, kültürel ve sosyal anlamda ihtiyaç olunan projelere destek olmaya çalıştıklarını kaydetti.

Açıkgöz, Şırnak'tan 3 projenin sunulduğunu ve bu projelere olumlu cevap verdiklerini aktardı.

Daha sonra Şırnak Valiliği, Şırnak Üniversitesi ve GAP Bölge Kalkınma İdaresince hayata geçirilecek projelerin iş birliği protokolü imzalandı.

Törene, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hazım Ücün ve kurum temsilcileri katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.