ŞIRNAK'TA, 35 OKULA 'OKULUM TEMİZ' BELGESİ

ŞIRNAK'TA, 35 OKULA 'OKULUM TEMİZ' BELGESİ

Şırnak'ta, düzenlenen törenle 35 okula, 'Okulum Temiz' belgesi verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme İş Birliği Protokolü' gereğince 'Okulum Temiz' belgesi, Şırnak'ta 35 okula verildi. Okullara belgelerin dağıtılması için Güzel Sanatlar Lisesi'nde Vali Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkan Vekili Sami Geliş, Milli Eğitim Müdürü Nazan Şener'in katılımıyla tören düzenlendi.

         Güzel Sanatlar Lisesi’nde düzenlenen törene Vali Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanvekili Sami Geliş, Milli Eğitim Müdiresi Nazan Şener, öğretmenler ve okul müdürleri katıldı.

         Şırnak Merkez’den 15, Cizre’den 10, 5’i Uludere, Güçlükonak’tan 4 ve Beytüşşebap’tan 1 okul belge almaya hak kazandı.

         Programda konuşan Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan; “bilim kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda bütün yurtta olduğu gibi ilimizde de kademe kademe eğitim öğretim hizmetlerinin başlatılmasına yönelik adımlar atıldı. tabi bu süreçte ön plana çıkan hususlar maske kullanımı, fiziki mesafeye dikkat edilmesi ve her zaman uyulması gereken temizlik hijyen kuralları. Okullarımızı açabilmek için yoğun bir çalışma ortaya konuldu. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, ilçe milli eğitim müdürlüklerimiz, okul müdürlerimiz kendi okullarını eğitim öğretime hazır hale getirmek için yoğun bir gayret içerisinde bulundular. Bugün hijyen konusunda, okullarımızın hijyen standartlarının yükseltilmesi, muhafaza edilmesi için adım atan, çalışma yapan okullarımızın belgelerini takdim edeceğiz. Tabi gönül arzu ediyor bu belgeyi bütün okullara verelim. Başvuru yapan okullarımızın arasında 35’ine belge takdim edeceğiz. Ama bu belge bütün okullarımıza yakışır. Bütün okullarımızın bu belgeyi almaya hak kazanmalarını istiyorum. Şartlar ne kadar iyileşirse, standartlar bu anlamda ne kadar geliştirilirse, önümüzdeki hafta diğer sınıflarında okula alınması planlanıyor. Bunu gerçekleştirebiliriz. Tabi kademeli bir eğitim veriyoruz. Bütün arzumuz biran önce normal eğitime biran evvel dönmek. Zaman geçtikçe kurallara uyma maalesef aksaklıklar eksiklikler olabiliyor. Ama bu öyle bir konu ki henüz etkisini kaybetmemiş bir virüs ile karşı karşıyayız. Ve bu duyarlılığımızın 7/24 esaslı devam etmesi gerekiyor. İl olarak bu süreçte çok önemli mesafeler aldık. Bundan sonrada alacağız. Ama kesinliklle duyarlılık seviyemizi aşağı düşürmemiz tam tersi bu mevsim şartlarını da dikkate alarak daha da dikkatli, daha da özverili olma şartı ile başarabiliriz. Okullarımızda bugün olduğu gibi belge ile de karşılığını bulan bu çalışmaları ben başlangıç olarak görüyoruz. Bir okulumuzun temiz okul belgesi alması sonuç değil başlangıçtır. Bundan sonra hepimize düşen bu çıtayı asla aşağı düşürmemektir. Tam tersi belge alan okullarımızın sayını giderek arttırarak. Hata bütün okullarımızın, 745 okulumuzun tamamını da belge sahibi yaparak bu standartları sürekli kılmak ve sadece virüs dönemi ile alakalı değil.” dedi.

Reklam: 1:22

Yapılan konuYaasdYapılan konuşmalardan sonra 'Okulum Temiz Belgesi' almaya hak kazanan okulların müdürlerine belgelerini verdi.     

         Belge töreninden sonra Güzel Sanatları öğretmenleri müzik dinletisi yaptı. Daha sonra Vali Pehlivan ve beraberindekiler okulu gezerek öğrencilerin yapmış olduğu çalışmaları incelediler.(

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.