Şırnak'ta 39 Milyon Değerindeki Bu Kurum 8 Aydır Bitmesine Rağmen Açılmıyor

Şırnak'ta 39 Milyon Değerindeki Bu Kurum 8 Aydır Bitmesine Rağmen Açılmıyor

Şırnak Merkez Gündoğdu mahallesinde yer alan ve haziran 2023 tarihinde tamamlandı denilen Öğretmenevi bir yıla yakındır türlü sebeplerle açılmıyor.

Şırnak merkez Gündoğdu mahallesinde yer alan yeni öğretmenevi bir yıla yakın bir süredir bitmesine rağmen türlü sebeplerden dolayı faaliyete girmediği belirtiliyor. 39 milyon lira değerindeki bu yatırımın teslim etme süresi geçmesine rağmen açılmaması dışarıdan gelen vatandaşları büyük bir ölçüde olumsuz etkiliyor. Şehrin hem istihdamına hem kendi memleketlerinden buraya hizmet etmeye gelen vatandaşları mağdur eden bu duruma bir çare bulunması gerekiyor. Şırnak Haber73 haber sitemize ulaşan bir çok öğretmen ve diğer vatandaşlar bu konudan çok şikayetçi olduklarını bir an önce çözülmesi gereken bir konu olduğunu ifade ediyorlar.

Şırnak'ta bin 500'ü aşkın öğretmen ve bunun dışında diğer alanlarda memur olan vatandaşlar var, bununla beraber artan nüfusta Şırnak'ta büyük bir barınma sorununu ortaya çıkarıyor. Kent merkezinde devlete ait barınma kurumlarının az olmasından da dolayı dışarıdan gelen memur büyük sorunlarla karşılaşıyor. Ev bulamıyor, konum uzak kalıyor, kira fiyatı çok yüksek oluyor. Kentte kiralık ev bulunmamasından dolayı ev sahipleri kirayı istediği fiyata verebiliyor. Tüm bu sorunlar ortada olmasına rağmen bir yıla yakındır inşaatı bitmiş olan öğretmenevi kullanıma açılmıyor... Öğretmen ve diğer vatandaşları mağdur eden bu durumun derhal giderilmesi gerekiyor. Öğretmenevinin faaliyete geçmemesi en çok öğretmenleri mağdur ediyor. Bu anlamda yetkililer tarafından bu konun gündeme alınmasını ve gerekeni yapılmasını talep ediyoruz.

Şırnak İl Özel İdaresi tarafından Haziran 2023 ‘de tamamlandığına dair aşağıdaki ifadelere yer verilmişti:

Yapılan açıklamada, “Modern yapısı ve mimarisi ile kaliteli bir hizmet sunacak olan Şırnak İli Merkez Öğretmenevi geçici kabulü yapılıp teslim edilmiştir.Toplamda 6 kat (B+Z+4 kat) olan hizmet binası 9.400 m² kapalı alana sahip olup; içerisinde 220 kişilik konferans salonu, 3 adet toplantı salonu, 350 kişilik balo ve yemek salonu, 1 adet kapalı yüzme havuzu, sauna, Türk Hamamı, kuaför, restoran vb. birçok bölüm ile beraber, her katta 7 adet Suit oda,14 Adet Standart oda olmak üzere, toplamda 63 adet oda bulunmaktadır.”

23478.jpg Şırnak Öğretmenevi

8 AY GEÇTİ FAALİYETE GİRMEDİ, ESKİ BİNALARDA HİZMET KÖTÜ!

Şırnak İl Özel İdaresi tarafından yapılan açıklama sonrası öğretmenevi tamamlanmasına rağmen aylardır faaliyete geçmedi. Şırnak merkezde mevcut eski öğretmenevi erkekler ve kadınlar için iki ayrı birbirinden uzak binada kiralık binalarda hizmet veriyor.

Öğretmenevinden hizmet almak isteyen vatandaşlar erkekler binasında kalacaksa, Devlet hastanesinin yanında bulunan kadınlar için olan öğretmenevinden kayıt yaptırmak zorunda kalıp 3 kilometre uzaktaki diğer erkekler için ayrılan binadaki öğretmenevine gitmek zorunda kalıyor.

Öğretmenevinde kalan öğretmenler sosyal medyada yorumlar yaparak durumu paylaştı;

sirnak-ogretmenevi-eski.jpg

ÖĞRETMENEVİNİN DURUMU MECLİSE TAŞINDI!

Şırnak Milletvekili Mehmet Zeki İrmez, geçtiğimiz aylarda Öğretmenevinin durumuna ilişkin Milli Eğitim Bakanlığına soru önergesi vermişti.

Şırnak Memur Sen İl Başkanı Abdullah Çatı da Şırnak’ta barınma sorununa dikkat çekerek Milli Eğitim Bakanlığından eksikliklerin giderilerek faaliyete geçmesini talep etmişti.

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.