Şırnak'ta 5 Kurumun Destekleri ile Şırnak Üniversitesinde Büyük Sergi Açılıyor

Şırnak'ta 5 Kurumun Destekleri ile Şırnak Üniversitesinde Büyük Sergi Açılıyor

Şırnak Valiliği Şırnak Belediyesi ve Şırnak Üniversitesi dahil 5 kurumun destekleri ile 27 ekimde Şırnak Üniversitesi'nin Mir Muhammed Ağa-yı Sor Kasrı'nda "Birlikte Sergisi"'nin açılışı yapılacak.

Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı, Şırnak Belediyesi, Şırnak Valiliği, Şırnak Üniversitesi ve BAYETAV destekleriyle Birlikte Sergisi 27 Ekim’de Şırnak Üniversitesi Mir Muhammed Ağa-yı Sor Kasrı’nda açılışı yapılacak.

Şırnak ve İzmir’deki sanat öğrencilerini bir araya getiren birlikte projesinin aynı adlı sergisi, 27 Ekim- 17 Kasım 2023 tarihleri arasında Şırnak Üniversitesinde yer alan Mir Muhammed Ağa-yı Sor Kasrı’nda izleyici ile buluşuyor.

Birlikte Projesi kapsamında sanat öğrencileri için karşılıklı öğrenme ve deneyim aktarımına zemin olacak ortaklıklar kuran Kendine Ait Bir Oda (KABO) sanat inisiyatifi ve Şırnak Üniversitesi’nden akademisyenler Beyza Durhan ile Ayşe Selcen Yücelen birbirinden 1600 kilometre uzaklıktaki iki şehirde yaşayan ve üreten toplamda 18 güzel sanatlar fakültesi öğrencisi ile davetli akademisyenler/sanatçılar arasında iş birliği kurarken; alternatif sanat öğrenimini teşvik eden, ön yargıları kıran ve motivasyon artırıcı bir alanda birlikte çalışıyorlar. Nitelikli eğitim anlayışı ve gençlik hakkını ön plana alarak kültürel etkileşimin artırılmasını ve gençlerin sanatsal birikiminin güçlenmesini hedefleyen birlikte projesinin aynı adlı ikinci sergisi,
Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı, Şırnak Belediyesi, Şırnak Valiliği, Şırnak Üniversitesi ve BAYETAV destekleriyle Şırnak’da izleyici ile buluşuyor.
Dokuz ay boyunca birbirini hiç görmeden çeşitli iletişim kanalları aracılığıyla ortak sanat projeleri tasarlayan sanatçılar, Şubat 2023 tarihinde İzmir’de yer alan Konak Metro Sanat Galerisi’nde ilk sergilerini gerçekleştirmişti. Sanatçılar, projenin ikinci ve son sergisi için 22 Ekim 2023 tarihinde sergi kurulumu ve atölyeler için Şırnak’da buluşuyor. Katılımcılar, birlikte vakit geçirdikleri süre boyunca davetli sanatçılar Mehtap Baydu ile Şırnak’da, Erkan Özgen ve Nadan Özcan ile ise Mardin ziyaretlerinde bir araya geliyorlar.

ekran-alintisi.jpg Afiş

Küratörlüğünü Gülay Vardar’ın üstlendiği sergi, farklı bireysel, toplumsal ve kültürel arka planları sayesinde birlikte üretmenin dinamizmini deneyimleyen sanatçıların eserleri aracılığıyla empati kurmanın ve bir arada olmanın yollarını izleyicisine hatırlatıyor. Ziyaret Saatleri ve Adres Bilgisi: Mir Muhammed Ağa-yı Sor Kasrı, Şırnak Üniversitesi, Mehmet Emin Acar Kampüsü / Yeni Mahalle / Cizre Caddesi Şırnak,
Sergi Açılışı: 27 Ekim 2023 15:30 Ziyaret Saatleri: 09:00 – 17:00 olacak

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.