Şırnak'ta 5 Milyonluk Yatırım Projesi Bitirilmeden Satışa Çıkarıldı!

Şırnak'ta 5 Milyonluk Yatırım Projesi Bitirilmeden Satışa Çıkarıldı!

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde bulunan turistik Zümrüt Kaplıcaları ile Güçlükonak ilçesinde bulunan Belkıs Ana Kaplıcaları satışa çıkarıldı. Beytüşşebap ilçesinde bulunan Zümrüt Kaplıcaları projesi bitmeden satışa çıkarıldı.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde dönemin Şırnak Valisi Hamza Pehlivan zamanın da projesine başlanan zümrüt kaplıcaları bitirilmeden satışa çıkarıldı. Türlü türlü sebeplerden dolayı bitirilemeyen ve Şırnak halkına kazandırılamayan Şırnak Beytüşşebap Zümrüt Kaplıcaları yine rant uğruna birilerine satılarak proje yarıda bırakıldı.
Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA), AK Partili Beytüşşebap Belediyesi ve Şırnak İl Özel İdaresi’nin 4 milyon 620 bin TL harcadığı “Zümrüt Kaplıcaları Projesi”, belediyenin çevre düzenlemesi yapmaması nedeniyle bitirilemedi. 4 yıldır sürdürülen proje tamamlanmadan, kaplıca satışa çıkarıldı.
Zümrüt Kaplıcaları ve Belkıs Ana Kaplıcaları, 10 milyon 249 bin TL değerle 11 Temmuz’da ihaleye çıkarıldı. Şırnak İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü’nün, Belkıs Ana Kaplıcaları’nın satışa çıkarılmasına dair Şırnak İl Genel Meclisi’ne gönderdiği tebligatta, şu ifadelere yer verildi: “Güçlükonak İlçesi Düğün yurdu Köyü 169 ada 1 parsel (3.578,54 m yüzölçümlü Otel binası ve Arsası) ve 177 ada 4 parsel (1.998,68 m² yüzölçümlü Turizm Tesis Alanı Havuz yeri) nolu taşınmazların 5302 sayılı 11 Özel İdaresi Kanununun 10. maddesinin f bendi gereğince satışı ile ilgili yazımızın İl Genel Meclisi'ne havale edilmesi hususunu olurlarınıza arz ederiz” denildi.
Beytüşşebap ilçesi için Yeni Cazibe Merkezi olacağını duyurulan Zümrüt Kaplıcaları Tatil Köyü ihalesi yapılmış ve sosyal tesis alanlarının inşaatı yapılarak çevre düzenlenmesi ve kaplıcanın tadilatı yarıda bırakılarak 4 milyon 620 TL ile 49 yıllığına yapılan ihale ile kiraya verildi.
Dönemin Şırnak Valimiz Ali Hamza Pehlivan’ın Mersin Valisi olarak atanmasının ardından, türlü sebeplerle inşaat bir türlü bitirilemedi. Her bölgeden insanların şifa bulmak için ziyaret ettiği kaplıca, zarar olacağı algısıyla kaderine terk edilerek, Devlet elinden çıkarılarak mülkiyetiyle birlikte satılarak Vali Ali Hamza Pehlivan’ın projesi yarıda bırakıldı.

whatsapp-image-2023-08-15-at-14-28-31-1.jpegwhatsapp-image-2023-08-15-at-14-28-31.jpeg95d67305-cdec-4f03-9c80-e7d83ef3d123.jpg

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.